Kompany: "Tegendoelpunt voelde als owngoal, doen onszelf zo de das om"

  Anderlecht kon op het slechte veld van Moeskroen opnieuw geen uitzege boeken. Paars-wit pakte pas op de valreep een punt na een penaltygoal. Vooral het tegendoelpunt liet bij trainer Kompany een zure nasmaak na. "Het was een communicatiefoutje."

  Vincent Kompany: "Ik ga nog geen balans opmaken"

  "Ik wist dat het moeilijker zou dan de voorbije matchen om kansen te creëren, dat heb ik voor de match gezegd", vertelde Anderlecht-trainer Kompany. "Maar dan moet je efficiënt zijn. We hebben nog genoeg kansen gehad om de match te winnen." 

   

  "Maar in de realiteit doen we onszelf de das om met die goal. Ik zou zeggen een owngoal want zo voelt het aan. Wat er gebeurde? Een communicatiefoutje. Je staat daar met drie man, twee verdedigers en de doelman, en dan moet iemand de bal opeisen. Maar het tegenovergestelde gebeurde. Ik hoorde iemand roepen: "die bal is voor jou". Als ik een les zou kunnen geven aan jonge centrale verdedigers dan zou het zijn: eis de bal op."

   

  "Voor de rest was het knokken vandaag. Het was een boksmatch, maar dat hoort erbij. We hadden het op dit veld iets moeilijker om onze spelpatronen uit te voeren en de spelers lieten het tempo te veel zakken. Maar er was wel grinta."

   

  2021 is niet begonnen zoals Kompany het zou willen. "Het belangrijkste is hoe het eindigt. Ik heb geen glazen bol, maar hopelijk wordt het zonder corona. Dat lijkt me het belangrijkste. Ik ga nu nog geen balans opmaken van onze uitwedstrijden. We hebben nog genoeg uitwedstrijden en wie weet winnen we de volgende uitwedstrijden allemaal.”

  Jorge Simão: "Spelers moeten niet gefrustreerd zijn, maar trots"

  Moeskroen gaf in het slot de zege uit handen. "Ik heb een beetje een déjà vu. Dit gebeurde in onze vorige thuismatch ook", vertelde de thuiscoach op zijn persconferentie.

   

  "Maar ik ben trots op mijn spelers want het was een goeie wedstrijd, bijna perfect. De zege glipte uit onze handen, maar we winnen een punt in de strijd om de degradatie. Dat is ook belangrijk."

   

  "De spelers moeten niet gefrustreerd zijn, maar trots over hun wedstrijd."