Valerio Piva: "Ik mis de persoon en de atleet Greg Van Avermaet"

Valerio Piva overschouwt de manschappen op stage in Spanje.

Na een samenwerking van 7 jaar bewandelen ploegleider Valerio Piva en Greg Van Avermaet dit seizoen elk een ander pad. "Er is nooit sprake van geweest dat ik met Greg zou meegaan naar AG2R", zegt Piva, sinds 1 januari ploegleider van Intermarché-Wanty-Gobert.

"Nooit sprake dat ik zou meegaan met Greg naar AG2R"

Valerio Piva zal vanaf dit seizoen in de ploegauto van Intermarché-Wanty-Gobert plaatsnemen.

 

"Toen bekend raakte dat Wanty de licentie zou overkopen van CCC, heeft de ploegbaas van Wanty me gevraagd om de overstap te maken", vertelt Piva, jarenlang ploegleider van Greg Van Avermaet bij BMC en CCC.

 

"Er is nooit sprake geweest dat ik met Greg naar AG2R zou meegaan. Ik begrijp dat wel, zo'n ploeg heeft al zijn vaste groep met ploegleiders."

 

"Voor een ploegmaat of verzorger is het gemakkelijker om mee te verhuizen met de kopman. Ploegleiders volgen, zeker in deze tijden, nooit hun kopman naar een nieuwe ploeg."

 

"Ik mis natuurlijk de persoon en de atleet Greg Van Avermaet, want ik heb altijd een goede relatie met hem gehad. Ik blijf in contact met Greg en ik hoop dat er nog mooie jaren aankomen voor hem."

VIDEO: Piva is door het dolle heen na winst Van Avermaet in Parijs-Roubaix

"Naast ploegleider ben ik ook vaderfiguur bij Intermarché-Wanty-Gobert"

Piva focust zich nu volledig op Intermarché-Wanty-Gobert, waar het wel anders werken is dan bij BMC/CCC.

 

"Met Greg moest je niet veel spreken over training, voeding en tactiek. Hij heeft daar genoeg ervaring mee. Hier moeten we die zaken wel allemaal bespreken en dat doe ik graag."

 

"Ik was jarenlang ploegleider bij de belofteploeg Eddy Merckx Boys. De jonge renners luisterden toen naar mij en leerden veel bij. Dat heb ik altijd graag gedaan."

 

"Ook bij Intermarché-Wanty-Gobert zal ik naast een ploegleider ook een vaderfiguur zijn. Dat stimuleert me."

 

De eerste indrukken van Piva over zijn nieuwe ploeg zijn alvast positief. "Ik merk dat de medewerkers gemotiveerd zijn om nog beter te presteren nu Intermarché-Wanty-Gobert tot de WorldTour behoort."

Valerio Piva met Jan Bakelants op stage in Spanje.

"De rennersgroep is klaar om een stap te zetten"

Van welke renners verwacht Piva het meest bij Intermarché-Wanty-Gobert? "Ik denk in de eerste plaats aan Aimé De Gendt, Loïc Vliegen en Louis Meintjes."

 

"We hebben een rennersgroep die klaar is om een stap te zetten. Het potentieel is aanwezig."

 

"Het team heeft nu een performance manager (Aike Visbeek) en zet meer in op voeding en training. Dat zal de renners helpen om beter te presteren."

Valerio Piva: "Ik heb gekozen voor een avontuur"

Performance manager Visbeek: "We richten ons nu op het beter maken van de renners"