Martinez: "Momenteel moeten we Hazard niet op zijn prestaties beoordelen"

  De bondscoach Roberto Martinez en zijn aanvoerder Eden Hazard.

  Aan het begin van het jaar waarin de Rode Duivels succes najagen op het Europees kampioenschap zijn de respectievelijke situaties van sleutelspelers Axel Witsel en Eden Hazard de grote vraagtekens. Bondscoach Roberto Martinez voorspelt geen problemen voor zijn aanvoerder.

  2020 werd een jaar om snel te vergeten voor Eden Hazard. Na de blessure die hij opliep op het einde van 2019 zagen we bij Real Madrid nooit dezelfde genialiteit als bij Chelsea. Tegen 11 juni (begin van het EK) is de bondscoach vol vertrouwen dat we dat wel opnieuw zullen zien.

   

  "Het enige waar ik Hazard momenteel op beoordeel is of hij vrij is van pijn en kan opbouwen naar het moment dat hij 90 minuten kan spelen. Het is dus goed dat hij nu speelt. Dat is voor ons (de Rode Duivels) op dit moment een succes." 

   

  "2021 wordt een heel ander jaar dan 2020. We zullen Eden opnieuw op zijn beste niveau zien. Zijn lichaamstaal en bewegingen op het veld zullen helemaal veranderen en als gevolg zal Real Madrid ook beter worden."

   

  "Ik was bezorgd dat zijn terugkeer naar het veld moeilijk zou zijn, maar zijn trainer (Zinédine Zidane) doet heel afgemeten werk om hem opnieuw op het veld te krijgen en te beschermen, want hij heeft lang niet kunnen spelen." 

   

  "Ik heb dus geen twijfels, want dit is gewoon het moment niet om hem te beoordelen op zijn prestaties. Het is het moment om in te schatten of hij opnieuw 90 minuten aankan en geen terugval kent."

  "Real Madrid test je als speler en als mens"

  Misschien heeft de huidige situatie van Eden Hazard wel een positieve keerzijde voor de Rode Duivels. De kritiek die hij krijgt op zijn huidige vorm kan hem prikkelen en door het vele blessureleed zal hij misschien fitter zijn op het EK dan een pak andere internationale toppers. 

   

  "Dat kan. Eden heeft de ongelooflijke gave om natuurlijk om te gaan met de grootste druk. Hij is voor veel geld naar Real Madrid gegaan en toch geniet hij van elk aspect", zegt Roberto Martinez.


  "Hij weet dat vanaf het moment dat hij pijnvrij is,  hij opnieuw zijn beste niveau zal halen. Een club als Real Madrid test je als voetballer, maar ook als mens. Ik zie dat Eden die uitdaging aangaat en daardoor meer honger krijgt om op het veld te staan en successen te boeken." 

   

  "Het was een moeilijk avontuur tot nu in Spanje, maar ik ben zeker dat het een succes wordt."


  "De druk van de lokale pers? Eden heeft geleerd met die druk om te gaan sinds hij 16 jaar is. Voor hem is het niet nieuw. Hij is voorbij de fase waar die druk je prestaties beïnvloedt." 

   

  "Hetzelfde zie je bij Thibaut Courtois, die de perceptie over zijn prestaties helemaal heeft omgekeerd. Dat heeft met je attitude te maken. Je kan iedereen rond je de schuld geven voor je prestaties of je kan het gebruiken als inspiratie om te tonen wat je kan."

  Eden heeft geleerd met druk om te gaan sinds hij 16 jaar is. Voor hem is het niet nieuw. Hij is voorbij de fase waar die druk je prestaties beïnvloedt.