Het leven van Jan Koller wordt verfilmd: "Verhaal van een eenvoudige jongen"

  Jan Koller won de Gouden Schoen in 2000.

  Het leven van voormalig topaanvaller Jan Koller, tijdens zijn carrière onder meer actief voor Lokeren, Anderlecht, Borussia Dortmund en Monaco, wordt momenteel in een film gegoten. De opnames zijn al bezig.

  Regisseur Petr Vetrovsky was naar eigen zeggen vooral geïnteresseerd in de snelle opgang van Koller. In nauwelijks enkele jaren maakte Koller de stap van een kleine club in zijn geboortedorp naar het buitenland. 

   

  Lokeren was zijn eerste buitenlandse club. Nadien werd de boomlange aanvaller succesvol bij Anderlecht, waar hij in 2000 de Gouden Schoen won. Daarna scheerde hij hoge toppen bij Borussia Dortmund. In de nadagen van zijn carrière kwam hij ook nog uit voor Monaco, Nürnberg, Krylia Sovetov Samara en Cannes.

   

  Ook op internationaal vlak was Koller erg succesvol. Met 55 treffers is hij nog steeds topschutter aller tijden van Tsjechië. De intussen 47-jarige Koller zal in de film zijn eigen verhaal vertellen.

   

  De filmcrew plant ook verschillende gesprekken met collega-voetballers. De werktitel van de film is 'Jan Koller - een verhaal van een eenvoudige jongen'. De première is voorzien voor februari 2022.   

  Peter Vandenbempt over Koller bij Anderlecht (in 2008)

  Jan Koller wint de Gouden Schoen van 2000