18-jarig talent van Genk kiest voor een transfer naar Schalke 04

  Marouane Balouk

  Marouane Balouk heeft een contract getekend bij Schalke 04. Dat maakte de 18-jarige speler van Genk zelf bekend op Instagram. Balouk is een aanvallende middenvelder.

  Twee jaar geleden mocht Marouane Balouk op zijn 16e zijn eerste contract tekenen bij Genk. Nu kondigt hij zijn eigen transfer aan. De Belgische jeugdinternational poseerde op Instagram met het shirt van Schalke 04.

   

  Balouk is een creatieve, aanvallende middenvelder. Hij droeg het shirt van de nationale selecties U17 en U16, maar kon geen doorbraak forceren in de eerste ploeg van Genk. Nu gaat hij zijn geluk beproeven in Duitsland.

   

  "Ik ben heel blij dat ik kan aankondigen dat ik mijn handtekening heb gezet op een profcontract bij Schalke. Ik kan niet wachten om mijn debuut te maken", schrijft Balouk.

   

  Balouk kiest met Schalke voor een club in financiële en sportieve moeilijkheden. De club uit Gelsenkirchen kon dit seizoen nog niet winnen en sprokkelde amper 4 punten. Schalke kon al 30 competitiematchen op een rij niet winnen.