Ga naar de inhoud

PSV haalt jonge Belg Yorbe Vertessen bij A-kern: "Beloning voor harde werk"

Yorbe Vertessen

De jonge Belgische aanvaller Yorbe Vertessen maakt sinds 1 januari deel uit van de A-kern bij PSV. "Een beloning voor zijn harde werk", klinkt het bij de club uit Eindhoven.

De bijna 20-jarige Yorbe Vertessen speelt al sinds 2009 in de jeugd van PSV. Vorige maand maakte hij in de gewonnen thuismatch tegen Utrecht zijn debuut voor het eerste elftal. Nu is hij door coach Roger Schmidt definitief overgeheveld naar de A-kern.

 

"Na 10 jaar in onze jeugdopleiding maakt Yorbe nu de overstap naar PSV 1", reageert technisch manager John de Jong op de website van PSV.

 

"Twee jaar geleden ging Yorbe al mee op trainingskamp, maar door blessureleed bleef een overstap uit. Desondanks is Yorbe blijven vechten voor een kans in het eerste elftal. Die kans heeft hij nu met beide handen gegrepen. We belonen Yorbe hiermee voor zijn harde werk.”

 

Yorbe Vertessen is ook al enkele jaren een vaste waarden in de Belgische jeugdselecties. In 2018 werd hij topscorer op het EK U17 met 4 doelpunten. Bij Jong PSV kwam Vertessen dit seizoen tot 9 wedstrijden, waarin hij 4 keer scoorde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.