Wout van Aert: "Tour en Spelen? Ik hoop dat de combinatie haalbaar blijft"

  Van Aert moet een van de Belgische speerpunten worden in Tokio.

  Er sijpelden deze week onheilspellende berichten door over een quarantaineperiode van 14 dagen voor atleten die deelnemen aan de Olympische Spelen. Dat zou slecht nieuws betekenen voor de renners die voordien de Tour willen rijden. Wout van Aert blijft er rustig bij.

  De Tour de France uitrijden tot in Parijs én nadien deelnemen aan de Spelen in Tokio? Als we de richtlijnen van het Japanse organisatiecomité mogen geloven, is dat geen optie. Atleten zouden namelijk 14 dagen in quarantaine moeten gaan na hun aankomst in Japan. 

   

  "Ik ben er nog niet te veel mee bezig geweest", reageerde Wout van Aert voor de cross in Baal op de berichtgeving. "Ik heb de indruk dat er hard geroepen wordt, maar sommige berichten spreken elkaar tegen."

   

  "Ik hoop dat de combinatie haalbaar blijft en dat het voorbarig is. Kiezen zou ik liever niet doen. Ik denk dat het onwaarschijnlijk is dat het zo blijft. Niet alleen de wielersport zal een slachtoffer zijn."

   

  "Ik stel me ook de vraag wat die quarantaine inhoudt. Zit je dan twee weken vast op je hotelkamer? Dat lijkt me ook niet aangewezen in de voorbereiding van een olympische atleet. Als je buiten mag trainen, is het dan nog een quarantaine? Er zijn nog veel vragen."

   

  "Ik zou de Spelen niet graag laten liggen, maar ik heb ook ploegbelangen. Ik ben zeker ambitieus en ik hoop dat beide doelen haalbaar zijn. Het is belangrijk om plannen te maken als dat het geval is."

  Ik hoop dat de combinatie haalbaar blijft en dat het voorbarig is. Kiezen zou ik liever niet doen. Ik denk dat het onwaarschijnlijk is dat het zo blijft. Niet alleen de wielersport zal een slachtoffer zijn.

  Wout van Aert

  Van der Poel: "Niet zo mee bezig, want veel tegenstrijdige berichten"

  Ook Mathieu van der Poel kreeg het dilemma nog eens voorgeschoteld. "Of ik er fel mee bezig ben? Niet echt, want ik krijg tegenstrijdige berichten dat het niet zou kloppen."

   

  "Het is afwachten wat ze beslissen, maar we weten het wellicht pas op het allerlaatste moment."