Marc Coucke in Het Huis: "Zal Anderlecht niet verkopen, ook niet na titel"

  Marc Coucke

  Televisiemaker Eric Goens ontvangt vanavond Anderlecht-eigenaar Marc Coucke in het huis. Tijdens een potje schaken mag er ook even over voetbal gepraat worden. "Het was verre van perfect wat ik heb proberen te doen", is Coucke eerlijk.

  Marc Coucke is al een poosje geen voorzitter meer bij Anderlecht, de club die hij zo'n 3 jaar geleden overnam van de familie Vanden Stock. Sinds Wouter Vandenhaute dit voorjaar voorzitter werd, acteert Coucke als hoofdaandeelhouder in de luwte.

   

  "Omdat ik echt denk dat Wouter een betere voorzitter zal zijn dan ik", legt Coucke uit tijdens het spannende schaakduel met Eric Goens. "Er is niks verkeerds aan om te zeggen dat je vindt dat je iets niet goed doet. Voetbal draait om resultaten en die waren er niet."

   

  "Anderlecht verdient het dat we er alles aan doen om die club weer op niveau te krijgen. Door allerlei omstandigheden - uit het verleden maar ook uit het heden - zijn we veraf, maar we doen er toch alles aan om dat proberen te keren."

  Je moet durven toe te geven dat ik met deze club en in deze voetbalwereld niet de juiste persoon was.

  Marc Coucke

  Het aura van Anderlecht heeft de laatste jaren flink wat glans verloren. "Zonder mij weg te steken achter het feit dat het verre van perfect was wat ik heb proberen te doen: op de supporters na was wat ik overgenomen heb al geen 100 procent een instituut meer", vindt Coucke.

   

  "Als die supporters "Coucke buiten" scanderen, willen ze eigenlijk zeggen: "Wij willen mooier voetbal en betere resultaten en onder u krijgen we dat niet." Je moet durven toe te geven dat ik met deze club en in deze voetbalwereld blijkbaar niet de juiste persoon was."

   

  "Maar ik zal Anderlecht niet verkopen, zelfs niet na een titel. De mensen die zeggen dat ik de club zal verkopen, hebben ook een doel."

  Kijk vanavond naar Het Huis met Marc Coucke, vanaf 20.40u op Eén.

  "Voetbal draait om resultaten en die waren er niet"