Ga naar de inhoud

Snoeiharde kritiek bij zwalpend Dortmund: "Dit was een regelrechte ramp"

Axel Witsel ging mee kopje-onder met zijn ploeg, thuis tegen Stuttgart.

Na een 1 op 9 heeft Borussia Dortmund een stevige tik gekregen in de Duitse titelrace. Tegen Stuttgart ging de vicekampioen alweer met de billen bloot: 1-5. Er vielen dan ook harde woorden na de wedstrijd. "Het was zeer, zeer beschamend", zei Marco Reus.

Coach Lucien Favre spaarde zijn spelers niet voor de camera's. "Het was een regelrechte ramp. Het was heel slecht", zei de Zwitser. "We konden het balbezit maar niet veroveren en hebben veel grote fouten gemaakt. Dat valt moeilijk uit te leggen."

 

"Als je niet goed bent in het veroveren van de bal, en dan heb ik het over het hele team, dan heb je een probleem. Stuttgart speelde goed, maar wij waren heel erg slecht."

 

"In de tweede helft krijgen we een dom doelpunt tegen en dat sloeg het hele team uit zijn lood. We waren nergens vandaag."

Als je niet goed bent in het veroveren van de bal, en dan heb ik het over het hele team, dan heb je een probleem.

Lucien Favre

Reus: "Dit zullen we moeten verteren"

Axel Witsel, de enige Rode Duivel tussen de lijnen bij Dortmund, bleef nog bescheiden op Twitter. "We haalden niet het niveau dat we kunnen bereiken", klonk het. Maar zijn ploegmaats kwamen scherper uit de hoek.

 

"Stuttgart heeft getoond hoe wij eigenlijk willen spelen", zei Marco Reus. "Ze waren agressief, compact, schakelden om bij balverlies en speelden geweldig samen. Het was zeer, zeer beschamend voor ons. Dit zullen we moeten verteren."

 

Mats Hummels leek wat kritiek te hebben op de aanpak van de coach. "We proberen altijd op de kleine ruimte te spelen", zei hij. "Als het werkt, ziet het er heel goed uit. Helaas werkt het maar in zeer weinig gevallen. We hebben te weinig diepgang in ons spel."

 

Of Lucien Favre moet vrezen voor zijn job bij Dortmund, is niet duidelijk. Misnoegde fans uitten gisteren wel hun ongenoegen op sociale media met de hashtag #FavreOut.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.