Ga naar de inhoud

Stoffel Vandoorne mag toch in F1-Mercedes kruipen en test in Abu Dhabi

Vandoorne zal komende dinsdag in actie komen tijdens de F1-testdag in Abu Dhabi.

Stoffel Vandoorne kruipt dit jaar dan toch nog in de F1-auto van Mercedes. Vorige week greep onze landgenoot naast het zitje van de zieke Lewis Hamilton, maar dinsdag mag hij racen tijdens de F1-testdag in Abu Dhabi.

Vorige week mocht Stoffel Vandoorne (28) nog dromen van een plekje in de Formule 1 als stand-in voor 7-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton bij Mercedes. Maar de jonge Brit George Russell kreeg de voorkeur op de officiële testrijder van Mercedes.

 

Vandoorne verdedigt ook de kleuren van het team in de Formule E. Hij doet dat samen met de Nederlander Nyck de Vries (25), die ook  begin volgende week mag testen bij de zogeheten Young Driver Test op het circuit van Yas Marina. 

 

Traditioneel wordt er enkele dagen na de laatste GP in Abu Dhabi getest voor de auto van volgend seizoen.

 

Een nieuwe mogelijkheid om een F1-race te rijden zit er wel niet meteen aan te komen voor Vandoorne. Lewis Hamilton is er weer helemaal klaar voor na zijn coronabesmetting en kan de laatste race van het seizoen rijden.

Vandoorne kruipt dinsdag achter het stuur van een F1-bolide

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.