La Gazzetta looft Vormer en De Ketelaere: "Een linksvoetige Havertz"

  Charles De Ketelaere kreeg goeie punten van La Gazzetta dello Sport.

  Lazio heeft zich ten koste van Club Brugge geplaatst voor de 1/8e finales van de Champions League, maar het is de Italiaanse pers niet ontgaan dat de Romeinen in de slotfase door het oog van de naald kropen. "Het was bibberen tot het einde", schrijft sportkrant La Gazzetta dello Sport.

  Met een mannetje minder dwong Club Brugge diep in de 2e helft nog ei zo na de kwalificatie af in Rome, maar de geweldige pegel van Charles De Ketelaere spatte uiteen op de dwarslat. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport zag ook hoe Lazio met vuur speelde.

   

  "Lazio heeft verschillende kansen laten liggen om er 3-1 van te maken en rekende onbewust op het feit dat een gelijkspel ook zou volstaan. Die missers, ook achterin, zorgden ervoor dat Club Brugge weer in de wedstrijd kwam en dat het bibberen was tot het laatste fluitsignaal", klinkt het.

   

  "Het tactische plannetje van trainer Philippe Clement klopte, maar hij werd genekt door individuele fouten: Mata die de penalty veroorzaakte en Sobol die zich liet wegsturen."

  Het tactische plannetje van trainer Philippe Clement klopte, maar hij werd genekt door individuele fouten.

  La Gazzetta dello Sport

  "Met een mannetje minder deed Club Brugge het in een 4-4-1 , met doelman Mignolet bijna op het middenveld. Maar de echte "man meer" was Ruud Vormer. Hij liep overal, strafte bij de 1-1 een fout van Reina af en leverde de assist voor de 2-2 van Vanaken. Een match van een echte kapitein."

   

  Ook Charles De Ketelaere krijgt veel lof van de Gazzetta. "Geboortejaar 2001 en adolescent, maar al volwassen in het spel. De Ketelaere is een linksvoetige Havertz en bevestigde dat hij enorme kwaliteiten heeft."

   

  "Zijn twee schoten bezorgden Lazio koude rillingen. In de 1e helft miste hij de 1-2 op een haar en zijn 2e schot zal nog lang nazinderen in Vlaanderen. Hij mikte in de toegevoegde tijd de goal van de kwalificatie op de lat, tot grote opluchting van Lazio."

  Lees meer: