Ga naar de inhoud
De Ketelaere
De Ketelaere werd bijna weer de held voor Club Brugge.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
13
6
4
1
1
12
5
2
SS Lazio
10
6
2
0
4
11
7
3
Club Brugge
8
6
2
2
2
8
10
4
FC Zenit
1
6
0
5
1
4
13
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
0
0
0
0
0
0
0
2
SS Lazio
0
0
0
0
0
0
0
3
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
4
FC Zenit
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
0
0
0
0
0
0
0
2
SS Lazio
0
0
0
0
0
0
0
3
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
4
FC Zenit
0
0
0
0
0
0
0
SS LazioClub Brugge
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Cüneyt Çakir
stadion
Stadio Olimpico

Net niet! Club Brugge ziet goal van de kwalificatie op de lat sterven

 di 8 december 2020 20:46
 1. 2' - Geel - Eduard Sobol
 2. 12' - Doelpunt - Joaquín Correa (1 - 0)
 3. 27' - Doelpunt strafschop - Ciro Immobile (2 - 1)
 4. 36' - Geel - Wesley Hoedt
 5. 39' - Geel 2 - Eduard Sobol
 6. 42' - Verv. Noa Lang door Simon Deli
 1. 86' - Verv. Joaquín Correa door Andreas Pereira
UEFA Champions League - speeldag 6 - 08/12/20 - 18:55
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
12'
Joaquín Correa
12'
Joaquín Correa
1 - 0
27'
Ciro Immobile
27'
Ciro Immobile
2 - 1

Club Brugge zal zijn Europese weg in de Europa League moeten voortzetten. Het had moeten winnen in Lazio om door te stoten naar de 1/8e finales, maar na rood voor Sobol en de voorsprong van de Romeinen leek die stunt een verre droom. Tot Vanaken toch nog gelijkmaakte en De Ketelaere in de extra tijd zowaar nog op de lat trapte.

Lazio - Club Brugge in een notendop:

 • Sleutelmoment: In de extra tijd komt Club nog bijzonder dicht bij de kwalificatie voor de 1/8e finales van de Champions League. Een mislukt schot van Vormer wordt de perfecte assist voor De Ketelaere, maar zijn knal strandt op de onderkant van de lat.
 • Man van de match: Met of zonder Ciro Immobile, het is een wereld van verschil voor Lazio. Ook vanavond was hij weer beslissend. Hij lokte de fout van Mata uit en zette de strafschop zelf om. Zijn 5e goal in de groepsfase en de 10e wedstrijd op rij waarin hij start en minstens 1 keer scoort.
 • Pechvogel van de avond: Het was net niet de avond van Charles De Ketelaere. Hij kwam in de 1e helft bijzonder dicht bij de 1-2, maar kort daarna werd het 2-1. In de extra tijd kon hij Club alsnog bijna in extase brengen, maar de lat besliste er anders over.
 • Opvallend: Lazio schaart zich voor eerst in 20 jaar nog eens bij de laatste 16 in de Champions League. In het seizoen 2000-2001 lukte dat de Italianen ook. Toen was er nog een tweede groepsfase. Lazio werd daarin uiteindelijk 4e in een poule met Real Madrid, Leeds United en jawel, Anderlecht.

Het journaal laat met o.a. de nipte uitschakeling van Club Brugge in de Champions League

Mata en Sobol maken het Club onnodig moeilijk

Winnen in het Stadio Olimpico. Alleen zo kon Club geschiedenis schrijven en voor het eerst doorstoten naar de 1/8e finales van de Champions League. Maar het werd een valse start. Sobol liep al snel tegen een gele kaart aan, ééntje die helaas voor Club niet zonder gevolgen zou blijven.

 

Lazio eiste meteen de bal op, maar veel diepgang zat er niet in het spel van de Romeinen. Tot de thuisploeg na 12 minuten met een prima aanval door de Brugse defensie sneed. Mignolet kon het schot van Luis Alberto nog pareren, maar Correa was goed gevolgd en scoorde makkelijk in de herneming.

 

Een koude douche voor Club, maar dat zette razendsnel orde op zaken. Met wat hulp van Reina. De Lazio-doelman loste de bal na een stevig afstandsschot van Lang en Vormer was er als de kippen bij om van dichtbij in de rebound te scoren. Amper 3 minuten na de 1-0 stond het weer gelijk.

 

Bijna keerde Club de situatie helemaal om toen De Ketelaere vanaf het halve maantje plots gevaarlijk uithaalde. Zijn schot ging rakelings naast. Geen 1-2 dus, maar enkele minuten later wel 2-1. Na een wilde tackle van Mata op Immobile ging de bal op de stip. Immobile stuurde Mignolet de verkeerde kant uit en Lazio richting de 1/8e finales.

 

Club stond met de rug tegen de muur en kort voor de rust bracht Sobol hoogstpersoonlijk het executiepeloton in stelling. De Oekraïner wist zich opnieuw geen raad met Lazzari en liep tegen een terechte tweede gele kaart aan. Club had plots geen klein, maar een groot mirakel nodig.

Deklat houdt Club van stek in de 1/8e finales

Lazio wou zo snel mogelijk de overwinning veiligstellen en kwam al vroeg in de tweede helft dicht bij de 3-1. Op aangeven van Milinkovic-Savic besloot Correa rakelings naast. Marusic botste vanuit een scherpe hoek dan weer op Mignolet.

 

Club kon met een man minder geen vuist maken, Lazio zat in een zetel. De 3-1 bleef in de lucht hangen. Na een snelle omschakeling kon Immobile Club alleen voor Mignolet de doodsteek geven, maar hij liet een zeldzame misser optekenen.

 

Een misser die een levenslijn werd voor Club, want een kwartier voor het einde sloeg de Belgische kampioen plots genadeloos toe. Vormer schudde een heerlijke voorzet uit zijn sloffen en Vanaken liet Reina kansloos achter met een rake kopbal: 2-2.

 

Lazio had met Immobile, Luis Alberto en Leiva net drie sterkhouders gewisseld en plots sloop er toch wat nervositeit in de ploeg. Terecht, want in de extra tijd kwam Club nog bijzonder dicht bij de 1/8e finales. 

 

Na een mislukt schot van Vormer haalde De Ketelaere vanuit een scherpe hoek hard uit, maar zijn schot strandde op de onderkant van de lat. Een paar centimeter, meer scheelde het niet of Club had geschiedenis geschreven in Rome.

Mignolet: "Niemand had gedacht dat we zouden meestrijden tot de laatste seconde van de laatste match"

Clement: "Eindigen op 2 centimeter van een heroïsche prestatie"

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+5'

Einde

Club Brugge komt niet verder dan een 2-2-gelijkspel bij Lazio en grijpt zo naast een ticket voor de 1/8e finales. De Ketelaere mikte de bal van de kwalificatie in de extra tijd op de onderkant van de lat. Club overwintert wel in de Europa League, maar laat hier een unieke kans liggen.

90+3'

De Ketelaere op de lat!

Niet te geloven, Club komt bijna nog op 2-3! Vormer mist zijn schot, maar zo kan De Ketelaere wel nog van dichtbij uithalen. Hij mikt de bal in één tijd snoeihard op de lat. Lazio kruipt door het oog van de naald.

90+2'

Mignolet rukt mee naar voren op de hoekschop, maar de bal wordt weggewerkt.

90+1'

Club versiert een hoekschop op een vrije trap van Vormer. De spanning is te snijden. 

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'

4 minuten extra

Nog vier minuten, dat is hoeveel tijd Club nog krijgt om het doelpunt van de kwalificatie te maken. Krijgen we nog een onwaarschijnlijke apotheose?

89'

Lazio dwingt nog eens een hoekschop af na een afgeblokt schot van Marusic. De Italianen nemen uiteraard alle tijd.

87'

Het regent nu wissels in het Stadio Olimpico. Niet ideaal voor Club, de tijd begint te dringen.

86'

Kan het nog voor Club in deze slotminuten?

Tom Boudeweel op Radio 1
83'

Vormer krijgt de bal niet over de muur, maar puurt er wel nog een hoekschop uit. Reina lost de bal na een duw van Deli. Rits kan zo van dichtbij uithalen, maar zijn schot wordt nog net voor de lijn gekeerd. Een doelpunt was het sowieso niet geworden, want er was gefloten voor de duwfout op Reina.

82'

Ricca wordt net voor het ingaan van de zestien onderuit gehaald door een botsing met Luiz Felipe. Club krijgt een vrije trap op een bijzonder interessante plaats.

81'

Lazio groepsleider af

Lazio is niet alleen zijn voorsprong kwijt, maar ook de virtuele leidersplaats in de groep. Dortmund is intussen ook op voorsprong gekomen bij Zenit.

79'

Bij Lazio hebben ze nu misschien wel spijt van de driedubbele wissel net voor de gelijkmaker van Vanaken. Zowel Immobile, Luis Alberto als Leiva werd naar de kant gehaald.

78'

Club gelooft er nog volop in. Het is nu het moment om nog even door te duwen.

Tom Boudeweel op Radio 1
78'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
78'