Ga naar de inhoud

Peter Maes: "Ik weet hoe ik een ploeg als STVV uit een moeras moet trekken"

Peter Maes (56) is officieel voorgesteld als de nieuwe coach van STVV. Hij volgt bij de Limburgers de ontslagen Kevin Muscat op. "Ik ben enorm gemotiveerd om de club de resultaten te geven die nodig zijn", zegt Maes.

Na zijn (gedwongen) afscheid bij Lommel vorig seizoen was Peter Maes een tijdje werkloos. Nu mag hij proberen STVV weer op de rails te krijgen. De club staat voorlaatste.

 

"Ik ben weer even weggeweest in het voetbal en ik ben heel blij dat ik terug ben. Als Limburger is het fijn om in Limburg te kunnen werken", vertelt Maes. 

 

"Ik merkte dat de club mij hier echt wilde. Ik ben enorm gemotiveerd om STVV de resultaten te geven die ze nodig hebben en te strijden voor het behoud. We willen hier terug een enthousiaste sfeer creëren, maar in de eerste plaats moeten we zo snel mogelijk resultaten neerzetten."

 

"Ik heb veel tijd gehad en veel voetbal gekeken. Vanaf het moment dat ik hoorde dat er interesse was, heb ik al met een trainersblik naar de ploeg gekeken. Ik heb al een bepaald idee, maar ik laat me bijstaan door de mensen die al aanwezig zijn en de spelers nog beter kennen."

Ik heb al een bepaald idee van hoe ik het wil aanpakken met STVV.

Peter Maes

Wat is er verkeerd gelopen tot nu toe bij STVV? "Het is altijd een proces. De kleine dingen werden plots heel groot. De ploeg was niet doeltreffend genoeg, maar het glas is halfvol bij mij. Januari wordt alleszins de belangrijkste maand voor ons."

 

"Eigenlijk zie je dat ik bijna altijd als crisismanager begin bij een ploeg. Ik weet dus hoe je een team uit een moeras moet trekken."


Aan ervaring in eerste klasse heeft Maes natuurlijk geen gebrek. Hij was eerder al aan de slag bij onder meer KV Mechelen, Lokeren en Racing Genk. In Sint-Truiden krijgt hij een contract voor 2,5 jaar.

"Propere Handen? Daar wil ik het niet echt over hebben"

"Betreffende het luik Propere Handen, daar wil ik heel weinig over zeggen. Dat laat ik over aan het gerecht." 

 

"Ik zie dat een bepaald deel van de schrijvende pers nog altijd alle moeite doet om dat naar boven te halen. Ik hoop dat we dat vandaag kunnen afsluiten, zodat ik me volledig kan focussen op het sportieve."