"Een trui zo vroeg op het seizoen neemt de druk toch wat weg"

  Eli Iserbyt mag juichen op het EK.

  De nul is weg voor Eli Iserbyt bij de profs: hij won vandaag het EK in Rosmalen, goed voor zijn eerste truitje op het hoogste niveau. De jonge Belg was de topfavoriet vooraf en bezweek niet onder de druk op het snelle parcours. "Michaël en ik waren vandaag duidelijk de besten."

  Vorig jaar was Iserbyt al tweede op het EK, na de ongenaakbare Mathieu van der Poel. Bij afwezigheid van de Nederlander (en ook Wout van Aert) was het vandaag wel raak voor de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal, vooraf ook als topfavoriet aangeduid.

   

  "Michael (Vanthourenhout, red) en ik waren duidelijk de sterksten vandaag. Ik maakte in de tweede ronde een foutje na de passage op de trappen en moest vol gaan om dichterbij te komen. Dat ben ik dan maar blijven doen en ik was blij dat Michael bij mij zat."

   

  "Lars van der Haar bleef ons in de achtervolging onder druk zetten in het zand, waar hij beter door reed dan wij. Toch hielden we onze voorsprong vast en uiteindelijk kon ik ook weg rijden van mijn ploegmaat."

   

  "Ik ben blij met dit truitje, zeker zo vroeg op het seizoen. Dat neemt de druk toch wat weg", concludeerde Iserbyt.

   

  Komende woensdag in Niel toont Iserbyt zijn sterrentrui een eerste keer in de Jaarmarktcross. Die cross wordt traditioneel georganiseerd op Wapenstilstand.