Borussia Dortmund-coach: "We weten dat het gevaarlijk is in België"

  Het coronavirus lijkt een extra tegenstander waar Dortmund rekening mee zal houden.

  De voorbereiding van Borussia Dortmund op de Champions League-wedstrijd in het Jan Breydelstadion heeft een apart karakter. De Duitsers vliegen pas dinsdagavond naar België en hielden hun laatste training en persbabbel dus nog op Duitse bodem. "We proberen de ploeg volledig af te sluiten van de buitenwereld in België."

  Borussia Dortmund speelde twee seizoenen geleden nog tegen Club Brugge in de Champions League, maar de huidige selectie van de Duitse topclub heeft de Belgische sfeer nog niet kunnen opsnuiven.

   

  De alarmerende coronacijfers in België hebben ook Duitsland bereikt. "We weten dat het gevaarlijk is in België, maar dat is het overal", zei de Zwitserse coach Lucien Favre op een digitaal persmoment.

   

  "We willen spelen, want dit is de Champions League, de belangrijkste competitie. We willen in Brugge een goed resultaat halen. We vliegen later dan gepland naar België en komen na de wedstrijd meteen terug."

   

  "We moeten allemaal oppassen en veel discipline hebben. Het is gevaarlijk. Dat weten we. Voetbal spelen in Europa in deze tijden is op het randje. Maar ik wil mij concentreren op het spel op het veld."

   

  Dortmund vliegt pas vanavond naar België en traint niet meer op Belgische bodem. "We proberen de ploeg werkelijk volledig af te sluiten van de buitenwereld in België", voegde perswoordvoerder Arne Niehörster toe.

   

  "We wilden geen persconferentie in Brugge door laten gaan met journalisten in de zaal. We nemen ook een eigen kok en eigen security mee naar België. We zijn ervan overtuigd op die manier geen gevaar te lopen."  

  We moeten allemaal oppassen en veel discipline hebben. Het is gevaarlijk. Dat weten we. Voetbal spelen in Europa in deze tijden is op het randje.

  Dortmund-coach Lucien Favre

  Thomas Meunier: "Ik ben bezorgd om mijn familie in België"

  De terugkeer naar België is er door het coronavirus ook voor Thomas Meunier eentje in mineur. "De situatie is dramatisch in België, al maanden", was hij streng.

   

  "België is sterker getroffen door het coronavirus dan Duitsland. Om eerlijk te zijn: ik ben blij dat ik momenteel in Duitsland speel."

   

  "De club zorgt goed voor ons hier. Ik ben bezorgd om mijn familie in België. Niet alle inwoners hebben blijkbaar de ernst van de situatie begrepen. Men moet de bevolking sterker aansporen de regels te volgen. Het is een groot probleem."