Borussia Dortmund legt kwaliteitsverschil met Club Brugge heel snel bloot

  1. 32' - Doelpunt - Erling Haaland (0 - 3)
  2. 18' - Doelpunt - Erling Haaland (0 - 2)
  3. 14' - Doelpunt - Thorgan Hazard (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Hans Vanaken door Siebe Schrijvers
  2. 85' - Verv. Emmanuel Dennis door Michael Krmencík
  3. 84' - Verv. Erling Haaland door Reinier
  4. 84' - Verv. Thomas Meunier door Mateu Morey
  5. 77' - Verv. Giovanni Reyna door Felix Passlack
  6. 76' - Verv. Noa Lang door Charles De Ketelaere
  7. 72' - Verv. Julian Brandt door Marco Reus
  8. 72' - Verv. Thomas Delaney door Jude Bellingham
  9. 71' - Verv. Ruud Vormer door Éder Balanta

  Borussia Dortmund heeft Club Brugge van zijn Europese wolk gehaald. Dortmund had het Brugse varkentje al na een halfuur gewassen, na de pauze ging de wedstrijd op slot. Dankzij de 0-3-zege wippen de Duitsers naar de leiding, Club valt terug naar de 3e plaats.

  Club Brugge - Borussia Dortmund kort samengevat

  • Sleutelmoment: Dekkingsfouten en misrekeningen, daar kom je in de Champions League niet mee weg. Na een dik kwartier kunnen de boeken eigenlijk toe, want Club staat dan al twee goals achter.
  • Man van de Match: Erling Haaland is een fenomeen. In elf wedstrijden in de Champions League heeft hij veertien goals gemaakt, waarvan vijf tegen Belgische clubs. Vorig seizoen maakte Genk kennis met de Noor.
  • Opvallend: Hazard maakte de 0-1, Witsel had een krullenkop in de 0-2 en Meunier bracht de 0-3 aan. De Belgen van Dortmund lieten niet na om hun stempel op deze wedstrijd te drukken.

  Club kan Dortmund niets in de weg leggen

  Dortmund had voor de gelegenheid zijn drie Belgen opgesteld en zo stonden er bij de bezoekers evenveel landgenoten aan de aftrap als bij Club. Clement had zijn opstelling aangepast om de Borussen op te vangen en dat leek te werken. De eerste gevaarlijke momentjes waren voor Club Brugge.

   

  Dortmund had er echter maar eentje nodig. Mignolet mepte half naast een voorzet en krabbelde net niet snel genoeg overeind om het schot van Hazard te keren. De Brugse aandacht was misschien verslapt door de wissel van scheidsrechter Skomina, die geblesseerd van het veld hinkte. Een paar minuten later werd er immers alweer slap verdedigd en kon Haaland van dichtbij de 0-2 maken.

   

  Vormer antwoordde met een plaatsbal op Bürki, maar Borussia was niet onder de indruk. Na een aanval uit de natte dromen van coach Favre legde Meunier de 0-3 op de voet van de onvermijdelijke Haaland. Veel had een aangeslagen Club niet meer in te brengen. Pogingen van Sobol en Diatta stelden weinig voor.

   

  Na de rust viel er amper nog iets te beleven. Dortmund schakelde over op spaarmodus met het oog op de Duitse topper tegen Bayern München. Club leek al lang blij dat het niet verder vernederd werd. Op een lobje van Vormer en afgeblokte schoten van Meunier en Dahoud na gebeurde er niets.

   

  Club Brugge zakt na deze kansloze nederlaag naar de derde plaats in de groep, terwijl Borussia Dortmund zich de nieuwe leider van poule F mag noemen.

  Mignolet: "Hadden Dortmund pijn kunnen doen"

  Simon Mignolet sakkerde over de tegengoals. "We maakten het onszelf moeilijk door snel op achterstand te komen. Als je na 30 minuten 0-3 achterstaat, weet je dat het moeilijk wordt. Ik had eigenlijk het gevoel dat er meer inzat."

   

  "Als we iets langer de nul kunnen houden en stugger in de duels zijn, maken we een kans", legde de doelman uit. "Maar dat is natuurlijk gemakkelijk gezegd. Zij lieten ook het gaspedaal los na de 0-3. Ze gingen meer in blok spelen en namen geen risico's meer."

   

  "Ik zat met één hand bij die voorzet en bij de tweede bal ook", beschreef Mignolet de eerste goal. "Dat doelpunt mag niet vallen, want nu konden ze hun geliefde spel spelen. We hadden hen pijn kunnen doen en dan hadden ze niet zo vrijuit kunnen spelen. Dat is zuur, maar je moet dat accepteren."

  Meunier: "Wij hadden een topavond"

  "Neen, ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou zijn", reageerde ex-Club Brugge-speler Thomas Meunier.

   

  "Wij waren heel goed en Club was niet zo slecht. Ze waren zelfs goed, maar wij hadden een topavond. We hebben alles gedaan om de match zo snel mogelijk te beslissen. Onze organisatie stond er."

   

  "We waren efficiënt, maar na de pauze was Club Brugge gevaarlijk en was het minder evident voor ons."

   

  Meunier gaf de assist voor de 0-3, al had hij ook zelf kunnen scoren. "Ik ben geen topschutter", lachte hij. "Ik wilde schieten en ik hoorde Erling (Haaland) schreeuwen. Doelpunten zijn belangrijker voor hem dan voor mij."

  Clement: "Efficiëntie was er niet vanavond"

  "Om punten te halen heb je een dosis geluk nodig en moet je efficiënt zijn", reageerde Club-coach Philippe Clement. "Die zaken waren er vanavond niet."

   

  "We werken met al onze jonge spelers om die efficiëntie te verhogen. Dat zal nodig zijn voor hen om de volgende stappen te zetten in hun carrière. Daar is niets mis mee als Belgische club."

   

  "Ik mag trots zijn op de manier waarop ze zich gepresenteerd hebben, hoe ze opgebouwd hebben van achteruit."

   

  "We hebben durven te voetballen en hebben niet veel kansen weggegeven. De Dortmund-Belgen vertelden me zelfs dat wij de meeste kansen tegen hen hebben afgedwongen dit seizoen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Voeten op de grond. De tweede helft was een maat voor niets. Club Brugge verliest met duidelijke 0-3 cijfers van Borussia Dortmund en zakt naar de derde plaats in zijn groep. .
  3. Nog drie minuten. We hebben een pak wissels gezien, dus die tijd moeten we nu inhalen. Misschien gebeurt er nog wat interessants. . tweede helft, minuut 90.
  4. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, Siebe Schrijvers erin, Hans Vanaken eruit
  5. tweede helft, minuut 86. Club probeert wel. Club Brugge voetbalt al een poosje vooral op de helft van Dortmund. Kansen afdwingen blijft moeilijk, maar plots is daar een verrassende vrije trap van Schrijvers. Nipt naast. .
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Club Brugge, Michael Krmencík erin, Emmanuel Dennis eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Dit had in een vol stadion een applauswissel kunnen zijn: Meunier wordt vervangen en ook Haaland gaat eraf. Schrijvers en Krmencik krijgen bij Club Brugge nog wat speeltijd. .
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Borussia Dortmund, Reinier erin, Erling Haaland eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Borussia Dortmund, Mateu Morey erin, Thomas Meunier eruit
  10. tweede helft, minuut 81. De wedstrijd sleept zich naar het laatste fluitsignaal. Dortmund hoefde in deze tweede helft niet diep te gaan om Club Brugge zo goed als monddood te houden. .
  11. tweede helft, minuut 78. Zit er nog een eerreddertje in? Tom Boudeweel.
  12. tweede helft, minuut 77. Clement haalt Lang naar de kant en gooit De Ketelaere erin. Favre brengt bij de Borussen Passlack voor Reyna. .
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Borussia Dortmund, Felix Passlack erin, Giovanni Reyna eruit
  14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Club Brugge, Charles De Ketelaere erin, Noa Lang eruit
  15. tweede helft, minuut 76. Een aflegger van Haaland schiet achter Hazard door. Geen 0-4. .
  16. tweede helft, minuut 75.
  17. tweede helft, minuut 74. Weinig te beleven. De tweede helft is zonder meer saai. Misschien maar goed ook voor Club Brugge. .
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Borussia Dortmund, Marco Reus erin, Julian Brandt eruit
  19. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Borussia Dortmund, Jude Bellingham erin, Thomas Delaney eruit
  20. tweede helft, minuut 71. Vormer geeft zijn aanvoerdersband af aan Vanaken. Hij wordt vervangen door Balanta. Bij Dortmund staan Reus en Bellingham klaar om in te vallen. .