Pep Guardiola wuift verhaaltjes nog eens weg: "Mijn carrière als trainer van Barcelona is voorbij"

  Pep Guardiola aast naar eigen zeggen niet op een terugkeer naar Barça.

  Bij FC Barcelona blijft het onrustig en als het regent in Catalonië, dan druppelt het ook in Manchester. Pep Guardiola werd nog eens geconfronteerd met geruchten over een terugkeer naar zijn grote liefde, maar de Spanjaard zette de puntjes op de i. "Ik keer nog wel eens terug, maar dan als toeschouwer in het stadion."

  Bij FC Barcelona heeft voorzitter Josep Bartomeu deze week (onder zachte dwang) een stap opzijgezet. 

   

  Wie zijn opvolger wordt, is nog niet duidelijk. Maar de aanstelling van de nieuwe preses kan ook gevolgen hebben voor wie in de dug-out mag plaatsnemen.

   

  Ronald Koeman is nu de T1 van Barcelona, Xavi wordt genoemd en ook Pep Guardiola - straks einde contract bij Manchester City - wordt gefluisterd.

   

  "Mijn carrière als trainer van Barcelona is voorbij", was de duidelijke boodschap van de City-coach bij BT Sport na de competitiezege van City deze namiddag.

   

  "Ronald Koeman is een uitstekende coach. Voor mij is het voorbij. Ik zal nog wel eens terugkeren naar Barcelona, maar dan als toeschouwer om een wedstrijd bij te wonen."

   

  "Ik ben gelukkig bij City en ik wil het hier zo goed mogelijk doen. Hopelijk kiest Barcelona bij de aanstaande verkiezingen de juiste man die deze club op het hoogste niveau kan handhaven."