KVM vraagt uitstel voor match op Club na 7 positieve coronatesten

  Vorige week werd Eupen-KV Mechelen ook al niet gespeeld.

  Vorige week liet KV Mechelen de match op Eupen uitstellen, nadat het 10 positieve spelers had laten noteren. Bij de hertest van maandag waren er geen nieuwe gevallen, maar de test van woensdag leverde 7 positieve resultaten op in de A-kern. KV Mechelen vraagt om de match van zaterdag op Club Brugge uit te stellen.

  Vanaf dat er 7 spelers van de A-kern positief testen op corona, mag een club uitstel aanvragen. Maar het is niet zeker dat KVM deze keer een uitstel krijgt. Er zijn immers maar 5 spelers betrokken die al op het wedstrijdblad stonden.

   

  "Van de 10 spelers die vorige week positief testten op COVID-19 zijn er 5 negatief na de test van gisteren", schreef KVM in een persbericht. "Tot zover het goede nieuws. Jammer genoeg legden ook Bas Van Den Eynde en Victor Wernersson 2 bijkomende positieve testen af. Beide spelers hebben geen symptomen en gaan, zoals het protocol van de Pro League het voorschrijft, in quarantaine."

   

  "Daarmee komt het huidige totaal op 7 A-kernspelers die positief testten, waardoor de club een officiële aanvraag doet om de wedstrijd van zaterdag tegen Club Brugge uit te stellen."

   

  KVM beseft dat dat niet zeker is: "Volgens de Pro League mogen enkel spelers die al op het wedstrijdblad stonden, mee in rekening gebracht worden. Dat zijn er 5. Toch vraagt KV Mechelen rekening te houden met de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met de zeer korte wedstrijdvoorbereiding voor verschillende spelers die uit quarantaine terugkomen."

   

  "5 spelers komen zo terug bij de kern na hun quarantaineperiode. De spelersgroep heeft slechts 1 training vrijdag om de match tegen de landskampioen voor te bereiden."

   

  "Zoals steeds staat de gezondheid van iedereen voorop bij onze club. We hopen dan ook dat de opeenvolging van besmettingen en de wisselende trainingscontacten binnen de groep geen verdere gevolgen zullen hebben en dat de wedstrijd tegen Club Brugge kan uitgesteld worden."