Ga naar de inhoud

Thomas De Gendt sluit Giro af met prijs voor de superstrijdlust

Ook Thomas De Gendt mocht op de laatste dag nog eens op het podium.

Thomas De Gendt heeft de Giro d'Italia afgesloten met een prijs. De renner van Lotto-Soudal gaat met de prijs voor de superstrijdlust aan de haal, goed voor een beloning van 4.000 euro.

De Gendt had niet kunnen uitpakken met kunststukjes in de Tour en trok dan maar na "3 weken training in Frankrijk" naar de Giro. In Italië lag het klimaat onze landgenoot beter: hij liet zich zien met onder meer een 3e plek in de 17e rit en een 4e plek in de 2e tijdrit.

 

Zijn inspanningen in verschillende vluchten ziet De Gendt nu beloond met de prijs voor de superstrijdlust, een klassement waarin je punten kan sprokkelen met beklimmingen, tussensprints en goede rituitslagen.

 

De Gendt liet dan ook geen kruimels liggen onderweg. "Je kunt maar beter alles meepakken wat je kunt meepakken. Het telt voor iets mee", zei De Gendt na de eerste rit in lijn. "De Italianen smijten hier met punten en dat telt voor ik weet niet wat allemaal."

 

De Gendt strijkt een cheque van 4.000 euro op, een mooie bonus na een geslaagde Giro.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.