Ga naar de inhoud

Zaak gesloten: Evenepoel vrijuit na onderzoek naar "mysterieus object"

Remco Evenpoel en zijn ploegleider Davide Bramati hebben geen dopingregels overtreden in de Ronde van Lombardije. Dat laat de wielerantidopingorganisatie weten. Het CADF was een onderzoek gestart omdat er op beelden te zien was hoe Bramati na de val van Evenepoel iets uit de zak van zijn renner haalde. "We beschouwen deze zaak als gesloten."

Remco Evenepoel kwam enkele maanden geleden zwaar ten val in de Ronde van Lombardije. Op de beelden die getoond werden na zijn val was te zien hoe Deceuninck-Quick Step-ploegleider Bramati een object uit de achterzak van Evenepoel haalde. Volgens de ploeg ging het om een flesje voedingssupplementen, maar daar nam het CADF niet zomaar genoegen mee.

 

De organisatie startte in augustus een onderzoek naar het object en pleit de renner en zijn ploeg op basis daarvan vrij. "Nadat we alle betrokkenen gehoord hebben, concluderen we dat er geen dopingregels overtreden werden. We beschouwen deze zaak als gesloten, tenzij er nog nieuwe elementen naar boven komen."

 

Het CADF bedankt Evenepoel, Bramati en Deceuninck-Quick Step voor de medewerking. "Voorlopig zullen we hier niet meer over communiceren."