WK-leider Gajser steekt 1e race in Lommel op zak, Jago Geerts pakt net naast MX2-zege

  Wereldkampioen Tim Gajser was 2e in reeks 1 en 1e in reeks 2.

  Geen fans in Lommel, alleen werknemers en vrijwilligers.

  0 / 0

  Tim Gajser heeft in Lommel de Grote Prijs van Vlaanderen motorcross gewonnen, de 1e van 3 races om het WK deze week. De Sloveense wereldkampioen en WK-leider eindigde 2e in reeks 1 en 1e in reeks 2. Jeremy Van Horebeek was de beste Belg op plek 7. In de MX2-klasse pakte Jago Geerts er net naast. WK-leider Tom Vialle was 1 punt beter.

  Deze week staan in Lommel de 13e, 14e en 15e WK-manche op het programma. In de opener van het drieluik trok Gajser aan het langste eind. Met een 2e en 1e plaats ging hij de Fransman Gautier Paulin vooraf, die 1e en 5e werd. De Spanjaard Jorge Prado vervolledigde het MXGP-podium.

   

  Van Belgische zijde was Jeremy Van Hoorebeek (Honda) de beste: hij eindigde 7e dankzij een 5e en 10e plaats, Brent Van Doninck (Husqvarna) was 8e (10e en 8e) en Clément Desalle (Kawasaki) 12e (11e en 13e).

   

  Gajser vergrootte zijn WK-voorsprong op Antonio Cairoli, vandaag pas 9e, met 488 punten tegenover 440.  Desalle prijkt op plek 8 (312), Van Hoorebeek op 11 (248) en Van Doninck op 29 (29).

   

  In de MX2-klasse won Jago Geerts de 2e reeks, maar na zijn 4e plaats in reeks 1 kwam hij 1 puntje tekort om de Franse WK-leider Tom Vialle van de GP-zege te houden. Zijn rivaal eindigde 2 keer tweede. In de WK-stand telt Vialle 569 punten, Geerts volgt als 2e met 516 punten.

  Tim Gajser.

  Coldenhoff in ziekenhuis met gebroken ruggenwervels

  Glenn Coldenhoff is met een ernstig rugletsel in het ziekenhuis van Herentals opgenomen na een val op het circuit van Lommel. Hij heeft volgens zijn team GasGas een breukje in twee rugwervels, maar wel gevoel in armen en benen.

   

  De crosser uit Nederland leek zondag in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Vlaanderen een onschuldige val te maken, maar toen Coldenhoff lang bleef liggen en niet zelfstandig kon opstaan, werd de sessie gestaakt. Hij werd vervolgens per brancard afgevoerd.

  Uitslag reeks 2 MX GP:

  1. Tim Gajser (Svn)
  2. Romain Febvre '(Fra)
  3. Jeremy Seewer (Zwi)
  5. Gautier Paulin (Fra)
  8. Brent Van Doninck
  10. Jeremy Van Horebeek
  13. Clément Desalle
   

  Uitslag reeks 1 MX GP:

  1. Gautier Paulin (Fra)
  2. Tim Gajser (Svn)
  3. Jorge Prado (Spa)
  5. Jeremy Van Horebeek
  10. Brent Van Doninck 
  11. Clément Desalle

  Uitslag reeks 2 MX2:

  1. Jago Geerts
  2. Tom Vialle (Fra)

  Uitslag reeks 1 MX2:

  1. Ben Watson (GBr)
  2. Tom Vialle (Fra)
  4. Jago Geerts

  Nog 2 GP's in Lommel:

  Ook woensdag en volgende week zondag zijn er nog WK-manches in Lommel. Door de coronacrisis worden er geen toeschouwers toegelaten tijdens de 3 Grote Prijzen in Limburg.

  De opbouw van Lommel in Het Journaal: