Manager AA Gent over Europa League: "Spijtig genoeg geen grote naam"

  AA Gent zit in een groep met Rode Ster Belgrado, Hoffenheim en Slovan Liberec.

  AA Gent speelt in de groepsfase van de Europa League tegen Rode Ster Belgrado, Hoffenheim en Slovan Liberec. "We hadden gehoopt op een grote naam, zoals Milan, spijtig genoeg is dat niet gebeurd", reageert manager Michel Louwagie.  Standard was content over Benfica, Rangers en Lech Poznan.

  Louwagie had een déjà vu: "We hebben wat tegenslag met de lotingen. Het jaar dat we als kampioen meededen in de groepsfase van de Champions League, hadden we ook geen sexy groep (Zenit, Valencia, Lyon, red). Het jaar erop in de Europa League vonden we ook dat we tekortgedaan werden (met Braga, Konyaspor en Sjachtar Donetsk, red)."

   

  "We hebben toen wel in de 1/16e finales Tottenham geloot. In die zin zou een overwintering wel interessant zijn om een grotere naam te loten. Daarvoor komen supporters toch naar het stadion. Dat mag, heb ik gehoord, tot 30 procent van de capaciteit zijn, mits goedkeuring van de lokale overheden."

   

  "Daarom moeten we hopen te overwinteren, want dit zijn geen sexy namen. Anderzijds heeft Hoffenheim met 4-1 gewonnen van Bayern München. Het haalt dus wel niveau, maar het klinkt niet. Hoffenheim lijkt me de sterkste tegenstander van de groep."

  "Overwintering is ons doel"

  Hoe schat hij de kansen van zijn team in? "Dat is afhankelijk van ons niveau. Is dat dat van vandaag of dat van vorig jaar? Met het niveau van vorig jaar moeten we kunnen overwinteren. Maar als je vandaag bekijkt, ook met de geblesseerde spelers, is het moeilijk tegen elke ploeg in Europa. Want zwakke ploegen zijn er niet meer."

   

  "We gaan ervan uit dat we tegen eind oktober het merendeel van de geblesseerden, die ook sterkhouders zijn, kunnen recupereren. Dat ben ik ervan overtuigd dat we opnieuw naar onze betere vorm groeien en we door kunnen stoten."

   

  Rode Ster raakte in de 3e voorronde van de Champions League niet voorbij Omonia Nicosia en Liberec is de nummer 5 in Tsjechië. Dat zijn toch haalbare kaarten, niet? "Inderdaad. Maar gisteren dacht ook iedereen dat Charleroi zou winnen van Lech Poznan. Als je wat tegenslag hebt in Europa, kan je verliezen. Echt zwakke ploegen doen er niet meer mee. Je hebt toch je beste vorm nodig. Die overwintering is toch ons doel."

  Standard-coach Montanier: "Stevige groep, maar interessant"

  Standard lootte Benfica, Rangers en Lech Poznan, dat gisteren Charleroi wipte. "We wilden graag een grote naam en dat hebben we met Benfica", reageerde coach Philippe Montanier. "Voor Michel (Preud'homme, ex-speler en ex-directeur Benfica) is dit speciaal. Hij spreekt het best Portugees."

   

  "Rangers is dan weer een heel andere stijl en met de Polen van Poznan erbij hebben we een heel goeie groep, maar wel heel interessant. Al die verschillende voetbalstijlen zijn verrijkend. We wisten sowieso dat het een goeie groep zou worden."

   

  "Ik vind het speelbaar, al zijn we wel outsiders tegen Benfica en Rangers, die toch gerenommeerder zijn in Europa."