Antwerp-manager na moeilijke loting: "We gaan niet de underdog spelen"

  Sven Jaecques: "Deze loting biedt perspectief voor Antwerp."

  Met de Britse topclub Tottenham, de Bulgaarse kampioen Ludogorets en de Oostenrijkers van Las Linz heeft Antwerp een pittig lot getrokken in de Europa League. "Maar we hebben vertrouwen genoeg om te geloven in onze kansen, zonder hautain te zijn", zegt Antwerp-manager Sven Jaecques.

  "We hadden op voorhand twee zaken gewenst: een sportieve kans en een absolute topper", zegt Jaecques. "En dat hebben we gekregen. Tottenham is een absolute topclub, qua ploeg, coach, geschiedenis, stadion..."

   

  "Maar we moeten genoeg vertrouwen hebben om vol onze kans te gaan. In de groepsfase van de Europa League kan je alleen maar goede ploegen verwachten. Maar het zou niet fair zijn om ons weg te steken en de underdog te spelen."

   

  "We hebben genoeg vertrouwen om te geloven in onze kansen, zonder hautain te zijn. Deze loting biedt perspectief. Het is altijd gevaarlijk om dat uit te spreken. Als je het slecht doet, word je op je woorden gepakt. Maar het nieuwe Antwerp heeft veel realisme, maar ook veel vertrouwen."