Rijdt Remco Evenepoel de Vuelta? "Maar, neen", antwoordt Lefevere

  Remco Evenepoel is volop aan het revalideren na zijn val in Lombardije.

  Teammanager Patrick Lefevere drukt in Extra Time Koers de geruchten de kop in. Remco Evenepoel (20) komt dit jaar niet aan de start van de Ronde van Spanje.

  Lefevere: "Remco naar de Vuelta? Neen: hij heeft 25 dagen zonder fiets gezeten"

  Half augustus tuimelde Remco Evenepoel in de Ronde van Lombardije van een brug. Anderhalve maand later zit het 20-jarige wonderkind weer op de rollen. Op tijd om zich klaar te stomen voor de Ronde van Spanje?  Die gaat over drie weken van start.

   

  "Maar, neen. Remco zal de Vuelta niet rijden", stelt zijn teammanager Patrick Lefevere (Deceuninck-Quick Step) duidelijk in onze talkshow Extra Time Koers.

   

  "Hij heeft 25 dagen niet op zijn fiets gezeten. Dat knaagt aan je spieren. En ook: gaat de Ronde van Spanje wel door?"

   

  "Remco werkt op dit moment volop aan zijn comeback bij Lieven Maesschalck. En op de rollen fietst hij nog met weinig weerstand."

  25 dagen zonder fiets: dat knaagt aan je spieren.

  Patrick Lefevere

  Patrick Lefevere denkt er niet aan om Remco Evenepoel naar Spanje te sturen.

  Het advies van Eddy Merckx: "Begin niet met de Tour"

  Evenepoels generatiegenoot Tadej Pogacar won anderhalve week geleden de Ronde van Frankrijk. "Dan wordt Remco wild enthousiast", getuigt Patrick Lefevere, "maar we wachten eerst het parcours af."

   

  "De grote ronde met de meeste tijdritkilometers maakt het meeste kans om Remco Evenepoel aan de start te krijgen. Of de organisatie die het best betaalt", grijnst Lefevere. "Waarom zou Peter Sagan dit jaar de Giro rijden, denk je?"

   

  "Voor Remco in de Tour aan de start komt, moet hij eerst een andere rittenwedstrijd van 3 weken rijden", vindt ervaringsdeskundige Eddy Merckx. 

   

  "Ik heb zelden zo'n jonge renner met zo'n plan gekend", vertelt Tom Boonen over Remco Evenepoel. "Hij weet perfect wat hij wil en hij palmt meteen alles in. Patrick is niet zomaar een ploeg rond hem aan het bouwen."

  Na de Tour van Tadej Pogacar wordt Remco wild enthousiast.

  Patrick Lefevere

  Tadej Pogacar is maar anderhalf jaar ouder dan Remco Evenepoel.