Bram Verbist, de dokter van de stilstaande fase, snoert Arnar Vidarsson de mond

  Gert Verheyen, Wesley Sonck, Arnar Vidarsson en Filip Joos zaten maandagavond aan de Extra Time-tafel van Frank Raes. In dit artikel is een aantal opmerkelijke fragmenten uit de voetbaltalkshow gebundeld.

  Michael Krmencik is een typische spits: zeer doelgericht en hongerig naar doelpunten. Maar ook een beetje onberekenbaar, zegt Wesley Sonck.

   

  "Krmencik is een rare kerel. Soms doet hij ongelofelijke dingen en soms laat hij het afweten. Je weet niet altijd wat je er aan hebt." 

   

  "Hij is enorm doelgericht, maar ik denk dat zijn ploegmaats niet altijd weten wat hij gaat doen."

  "Houd je mond, jong"

  Arnar Vidarsson analyseert de stilstaande fases van OHL. "Dat is de kwaliteit van Marc Brys en vooral keeperstrainer Bram Verbist, die dat allemaal moet uitdokteren."

   

  "Bram doet het heel goed. Ik ken hem van vroeger en toen plaagde ik hem ermee, om te vragen welke variant hij nu weer zou toepassen tegen ons. Op het einde van de week stuurde hij me dan een bericht terug: "Houd je mond, jong." (lacht)."

  "Jonge gasten krijgen eindelijk hun kans"

  Wesley Sonck koos KV Mechelen-STVV als zijn moment van de week en dan vooral de "revanche" van Aster Vranckx.

   

  "Als 17-jarige is hij fysiek zeer sterk. Maar wat me vooral blij maakt, is dat de jonge gasten eindelijk hun kans krijgen in onze competitie, bij heel veel clubs."

   

  "Misschien omdat het financieel van moeten is in deze coronatijden, maar je ziet nu wel dat we heel veel goeie jeugd hebben. Vroeger, nog niet lang geleden, werden buitenlanders gehaald, terwijl onze eigen jeugd niet moest onderdoen."

  "Cercle heeft een goeie ploeg"

  Cercle Brugge mag zondag dan de derby tegen Club verloren hebben, slecht gaat het niet bij de Vereniging.

   

  Arnar Vidarsson: "Cercle is een goeie ploeg. Club walste niet over Cercle. Je ziet dat er iets staat." 

  "Een eer om Miguel getraind te hebben"

  Miguel Van Damme, die opnieuw tegen leukemie vecht, kreeg voor de Brugse derby in moeilijke tijden een staande ovatie van het publiek.

   

  "Deze emoties laten niemand koud. Het is erg om te zien, maar tegelijkertijd is het ook mooi om te zien dat menselijkheid altijd primeert", zegt Arnar Vidarsson.

   

  "Miguel is de laatste speler die zowel het oude als het nieuwe Cercle kent. Ik ken hem nog van bij het oude Cercle. Hij is een explosieve, zeer goeie keeper. Het was een eer om zijn trainer te zijn. Ik wens hem veel moed in zijn strijd."  

  De keek op de week van Filip Joos:

  Extra Time van 28 september