Tom Dumoulin: "Het is een klotegevoel als je niet met goeie benen rondrijdt"

  Het podium was te hoog gegrepen voor Tom Dumoulin.

  Tom Dumoulin is op het WK tijdrijden niet verder geraakt dan de 10e plaats op 1'14" van winnaar Filippo Ganna. "Ik wist na 5 minuten al dat dit het niet zou worden", was de Nederlander doodeerlijk. 

  Halfweg had Tom Dumoulin nog de 5e chrono neergezet. "Dat ik op medaillekoers lag? Nou, zo voelde het niet", lachte hij wat groen bij onze microfoon.

   

  "Ik wist na 5 minuten al dat dit het niet zou worden. Het is een klotegevoel als je niet met goeie benen rondrijdt. Alles wat je dan kunt doen is volle bak naar de finish rijden."

   

  "Ik wist dat het eerste deel belangrijk was, dat je daar alles moest geven met de tegenwind en dat ik dan moest kijken wat er nog in het vat zat voor het tweede deel. Maar er zat niet veel meer in het vat."

   

  "Ik ben een beetje over mijn limiet gegaan in het eerste deel. Dat wist ik ook wel, maar als je dat niet doet, dan sta je niet op het podium."

   

  "Dat is dus mijn verhaal van de dag. Het is geen fijn gevoel om er na 5 minuten achter te komen dat je niet meedoet voor de knikkers."

   

  Ploegmaat Wout van Aert werd tweede. "Is dat zo? Mooi. Dat hij tijd heeft goedgemaakt? Dan heeft hij niet hard genoeg gereden in het eerste deel, maar dat ging waarschijnlijk niet. Hij heeft goed ingedeeld."

  Ik ben een beetje over mijn limiet gegaan in het eerste deel. Dat wist ik ook wel, maar als je dat niet doet, dan sta je niet op het podium.

  Tom Dumoulin (10e)

  Over de wegrit: "Het wordt een onrustig koersverloop"

  Zondag volgt de wegrit. Een soort van herkansing voor Tom Dumoulin? "Ik weet dat het parcours zwaar is en dat er mogelijkheden liggen voor een aanvallende finale. Er is veel mogelijk."

   

  "Het wordt een onrustig koersverloop en dat is mooi voor de Nederlandse ploeg. We hebben niet de topfavoriet en in de breedte hebben we niet de sterkste ploeg van het veld."

  Wereldkampioenschappen klassement

    naamploegresultaat
  1Filippo GannaITA35:54.10
  2Wout van AertBEL+26.72
  3Stefan KüngZWI+29.80
  4Geraint ThomasGBR+37.02
  5Rohan DennisAUS+39.76
  6Kasper AsgreenDEN+47.13
  7Rémi CavagnaFRA+48.35
  8Victor CampenaertsBEL+52.81
  9Alex DowsettGBR+1:06.38
  10Tom DumoulinNED+1:14.06