3 spelers en 2 leden uit sportieve staf van Anderlecht zijn besmet met coronavirus

  Vorige week testte Michel Vlap ook al positief op corona.

  Drie spelers en twee leden uit de sportieve staf van Anderlecht zijn besmet met het coronavirus. Ze gaan een week in quarantaine. 

  Anderlecht heeft het nieuws zelf bekendgemaakt op zijn mediakanalen.

   

  "Na de testen van gisteren maandag 14 september blijken 2 medewerkers van de sportieve staf en 3 spelers van de A-kern besmet te zijn met het COVID-19-virus. Ze zullen een week in quarantaine gaan. Volgende week worden ze nogmaals getest in het door de Pro League erkende laboratorium", meldt RSCA.

   

  De club maakt de identiteit van de spelers en leden van de sportieve staf niet bekend. Bij de spelers zou het gaan om de Oostenrijker Zulj, tweede doelman Wellenreuther en Michel Vlap. De betrokkenen zullen al zeker het competitieduel van zaterdagavond op het veld van Waasland-Beveren missen. 

   

  Afgelopen zondag won paars-wit op de vijfde speeldag thuis met 2-0 van Cercle Brugge en behaalde zo een eerste overwinning met Vincent Kompany op de trainersbank. De Nederlander Michel Vlap miste die match ook al, omdat hij al positief had getest op corona.   

  Tweet van RSCA:

  Mechele moet geduld oefenen

  Bij Club Brugge blijft Brandon Mechele alvast een extra week in quarantaine.

   

  De verdediger van blauw-zwart testte positief tijdens interlandverplichtingen met de Rode Duivels een dikke week geleden.

   

  De "viral load" (= de kans op het doorgeven van de besmetting) blijkt nog te hoog. Mechele moet dus even geduld oefenen voor hij zijn comeback kan maken.

  Tweet van Club: