Egan Bernal: "Ik voelde mij goed, maar de anderen waren beter"

  Egan Bernal zakte vandaag een beetje door het ijs.

  Egan Bernal was in de Tour de verliezer van de dag. De Colombiaan moest afhaken bij de favorieten op de Pas de Peyrol en verloor meer dan een halve minuut op gele trui Primoz Roglic en Tadej Pogacar. Ook voor de Franse Tourhoop Guillaume Martin was het een baaldag.

  Egan Bernal beet vandaag zijn tanden stuk op de tempoversnelling van Roglic en Pogacar. De Colombiaan van Ineos verloor uiteindelijk 38 seconden op het Sloveense duo. In het klassement moet hij nu ook Pogacar voor zich dulden. Bernal is derde op 59 seconden van Roglic.

   

  "Ik voelde mij eigenlijk wel goed', verraste Bernal na de finish. "Ik heb mijn best gedaan, maar de anderen waren sterker. We zullen zien wat er de komende dagen gebeurt."

   

  "Als ik naar mijn cijfers kijk, dan zitten die bij de beste waarden die ik al neergezet heb. Dan moet ik mij er gewoon bij neerleggen dat de anderen beter zijn."

   

  Maar de handdoek in de ring werpen, doet Bernal nog niet. "Ik moet het nu dag per dag bekijken, gefocust blijven en mijn inspanningen goed verdelen. Ja, dit is frustrerend. Maar ik moet proberen om mijn hoofd niet te laten hangen."

  Mijn waarden zijn bij de beste die ik al neergezet heb. Dan moet ik gewoon aanvaarden dat de rest beter is.

  "Vanaf nu dag per dag bekijken en gefocust blijven"

  Martin: "Geen excuses, gewoon een slechte dag"

  Ook Guillaume Martin had zich wellicht wel wat anders voorgesteld van de 13e Touretappe. De Fransman verloor ruim 2'46" op Roglic en Pogacar. In het klassement is hij van de 3e naar de 12e plaats teruggezakt, op 3'14".

   

  "Het was een zware dag. De laatste klim was erg steil en het tempo lag daar te hoog voor mij. Ik moest de rol lossen. Ik zat er dicht bij aan de top, maar ik kreeg een gat van 10 seconden niet meer dicht en heb uiteindelijk veel tijd verloren."

   

  Martin klaagde voor de start van de rit over rugproblemen, maar wil zich daar niet achter verhullen. "Ik zoek geen excuses, het was gewoon een slechte dag."

  Martin zakt in het algemeen klassement van de 3e naar de 12e plaats.

  "Het tempo lag te hoog voor mij"

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar