• home
 • video
 • pas verschenen

  Egan Bernal: "Ik voelde mij goed, maar de anderen waren beter"

  Egan Bernal zakte vandaag een beetje door het ijs.

  Egan Bernal was in de Tour de verliezer van de dag. De Colombiaan moest afhaken bij de favorieten op de Pas de Peyrol en verloor meer dan een halve minuut op gele trui Primoz Roglic en Tadej Pogacar. Ook voor de Franse Tourhoop Guillaume Martin was het een baaldag.

  Egan Bernal beet vandaag zijn tanden stuk op de tempoversnelling van Roglic en Pogacar. De Colombiaan van Ineos verloor uiteindelijk 38 seconden op het Sloveense duo. In het klassement moet hij nu ook Pogacar voor zich dulden. Bernal is derde op 59 seconden van Roglic.

   

  "Ik voelde mij eigenlijk wel goed', verraste Bernal na de finish. "Ik heb mijn best gedaan, maar de anderen waren sterker. We zullen zien wat er de komende dagen gebeurt."

   

  "Als ik naar mijn cijfers kijk, dan zitten die bij de beste waarden die ik al neergezet heb. Dan moet ik mij er gewoon bij neerleggen dat de anderen beter zijn."

   

  Maar de handdoek in de ring werpen, doet Bernal nog niet. "Ik moet het nu dag per dag bekijken, gefocust blijven en mijn inspanningen goed verdelen. Ja, dit is frustrerend. Maar ik moet proberen om mijn hoofd niet te laten hangen."

  Mijn waarden zijn bij de beste die ik al neergezet heb. Dan moet ik gewoon aanvaarden dat de rest beter is.

  "Vanaf nu dag per dag bekijken en gefocust blijven"

  Martin: "Geen excuses, gewoon een slechte dag"

  Ook Guillaume Martin had zich wellicht wel wat anders voorgesteld van de 13e Touretappe. De Fransman verloor ruim 2'46" op Roglic en Pogacar. In het klassement is hij van de 3e naar de 12e plaats teruggezakt, op 3'14".

   

  "Het was een zware dag. De laatste klim was erg steil en het tempo lag daar te hoog voor mij. Ik moest de rol lossen. Ik zat er dicht bij aan de top, maar ik kreeg een gat van 10 seconden niet meer dicht en heb uiteindelijk veel tijd verloren."

   

  Martin klaagde voor de start van de rit over rugproblemen, maar wil zich daar niet achter verhullen. "Ik zoek geen excuses, het was gewoon een slechte dag."

  Martin zakt in het algemeen klassement van de 3e naar de 12e plaats.

  "Het tempo lag te hoog voor mij"

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Nice - Nice156 kmKristoffKristoff
  2/>Nice - Nice185 kmAlaphilippeAlaphilippe
  3/>Nice - Sisteron198 kmEwanAlaphilippe
  4/>Sisteron - Orcieres-Merlette160.5 kmRoglicAlaphilippe
  5/>Gap - Privas183 kmvan AertYates
  6/>Le Teil - Mont Aigoual191 kmLutsenkoYates
  7/>Millau - Lavaur168 kmvan AertYates
  8/>Cazères - Loudenvielle141 kmPetersYates
  9/>Pau - Laruns153 kmPogacarRoglic
  10/>Le Château-d'Oléron - Saint-Martin-de-Ré168.5 kmBennettRoglic
  11/>Châtelaillon-Plage - Poitiers166.5 kmEwanRoglic
  12/>Chauvigny - Sarran218 kmHirschiRoglic
  13/>Châtel-Guyon - Pas de Peyrol191.5 kmMartínezRoglic
  14/>Clermont-Ferrand - Lyon194 kmKraghRoglic
  15/>Lyon - Col du Grand Colombier174.5 kmPogacarRoglic
  16/>La Tour-du-Pin - Côte 2000164 kmKämnaRoglic
  17/>Grenoble - Col de la Loze170 kmLópezRoglic
  18/>Méribel - La Roche-sur-Foron175 kmKwiatkowskiRoglic
  19/>Bourg-en-Bresse - Champagnole166.5 kmKraghRoglic
  20Lure - La Planche des Belles Filles36.2 kmPogacarPogacar
  21/>Mantes-la-Jolie - Parijs122 kmBennettPogacar