Zelfde job, nieuwe titel: Arteta wordt "first team manager" van Arsenal

Mikel Arteta kon al twee trofeeën in de prijzenkast van Arsenal zetten.

Mikel Arteta is niet langer de coach, wel de "first team manager" van Arsenal. De Spanjaard wordt zo beloond voor zijn harde werk bij The Gunners. "Het is een erkenning van zijn kwaliteiten", klinkt het bij Arsenal.

Mikel Arteta blaast een nieuwe sportieve wind door Arsenal. De Spanjaard nam in december over van Unai Emery, die worstelde met de erfenis van Arsène Wenger. In geen tijd veroverde Arsenal de FA Cup en de Community Shield onder zijn bewind.

 

"Hij doet een fenomenale job", beseft ook Vinai Venkatesha, CEO bij Arsenal. Daarom wordt de titel van Arteta nu veranderd van coach naar "first team manager". "Hij doet veel meer dan coachen", is de verklaring.

 

"Het is een erkenning van zijn kwaliteiten. Hij zal ook de analyses, rekrutering en medische dossiers onder de loep nemen."