Bondscoach Martinez is wél fan van de Nations League: "Dit is een fantastisch toernooi"

  Bondscoach Roberto Martinez lacht: "Al mijn spelers zijn beschikbaar."

  Op Kevin De Bruyne na kan Roberto Martinez rekenen op een volledig fitte kern tegen Denemarken en IJsland. De bondscoach gaf vandaag wel mee dat niet iedereen klaar is voor twee keer negentig minuten. "Het hangt af van speler tot speler", zegt de Spanjaard, die in tegenstelling tot Thomas Meunier wél fan is van de Nations League. "Hier doe je het als speler voor."

  "Niet iedereen zit op hetzelfde niveau"

  Kevin De Bruyne is nog in Manchester voor de geboorte van zijn derde kindje, alle andere Duivels zijn fit en kunnen spelen tegen Denemarken en IJsland. Toch zal de bondscoach goed moeten nadenken over zijn basiself. "Niet iedereen zit op hetzelfde niveau, dat is ook normaal."

   

  "Sommige spelers zijn al aan de voorbereiding begonnen, anderen zijn al langer bezig en hebben zelfs al competitiewedstrijden in de benen. Niet iedereen zal dus twee keer in actie komen, we zullen de inspanningen goed moeten verdelen."

   

  "Alles hangt af van de persoonlijke situatie van de spelers. Sommigen zullen spelen tegen Denemarken, anderen tegen IJsland."

   

  Aanvoerder Eden Hazard deed nog aan geen enkele groepssessie mee. Zal hij erbij zijn tegen Denemarken? "Hij werkt heel hard individueel en ik ben blij dat hij bij de groep is. Hij zal zeker spelen in één van de wedstrijden, misschien wel in allebei", laat de bondscoach niet het achterste van zijn tong zien.

  Eden Hazard zal zeker spelen in één van de wedstrijden, misschien wel in allebei.

  Roberto Martinez

  "Ik hou niet van vriendschappelijke wedstrijden"

  Ook op het EK van volgend jaar spelen de Belgen tegen Denemarken. Krijgt de wedstrijd van zaterdag daardoor een andere dimensie? "Toch wel, ik ben heel benieuwd naar de omstandigheden in Kopenhagen", zegt Martinez.

   

  "Denemarken heeft een geweldige groep spelers en een bondscoach die graag aanvallend voetbal speelt. Als je naar de voorlinie kijkt, dat zijn allemaal spelers die actief zijn bij Europese topclubs. Het wordt hoe dan ook een interessant duel."

   

  Toch zijn niet alle Duivels fan van de Nations League. Zo was Thomas Meunier gisteren heel kritisch voor het nieuwe voetbaltoernooi. Martinez relativeert. "Ik heb uiteraard respect voor de mening van Thomas. Hij is een ervaren speler en denkt na over wat hij zegt."

   

  "Toch is dit een fantastisch toernooi voor een coach. Ik hou niet van vriendschappelijke wedstrijden omdat die niet de juiste informatie leveren over je team. Met de Nations League kan je geschiedenis schrijven en daar doen de spelers het uiteindelijk wel voor."

   

  "Ik begrijp dat de kalender redelijk vol zit op dit moment, maar ik ben er zeker van dat Thomas zich een eventuele eindwinst in de Nations League voor altijd zal herinneren."

  Met de Nations League kan je geschiedenis schrijven en daar doen de spelers het uiteindelijk wel voor.

  Bondscoach Roberto Martinez

  "Denayer en Mechele zullen een grote rol spelen"

  Roberto Martinez liet op het einde van de persconferentie toch een beetje in zijn kaarten kijken. Zo verwacht de bondscoach veel van Jason Denayer en Brandon Mechele in de komende wedstrijden. "Ook Toby Alderweireld en Jan Vertonghen hebben al enkele oefenwedstrijden gespeeld en zijn in goede conditie."

   

  "Ik verwacht dat Denayer de lijn doortrekt na het beste seizoen uit zijn carrière. Hij heeft veel getoond de voorbije maanden. Mechele is dan weer heel betrouwbaar en werkte de voorbije jaren hard bij het nationale team. Ik geloof heel erg in hem. Zij zullen een grote rol spelen in de komende twee wedstrijden."

  De persbabbel van Roberto Martinez: