Gert Verheyen: "Eigenlijk is Jérémy Doku niet af te stoppen"

  Jérémy Doku dribbelt Schoofs van KV Mechelen.

  Roberto Martinez heeft Jérémy Doku voor het eerst bij de selectie van de Rode Duivels gehaald. En daar is Gert Verheyen het wellicht mee eens. "Op dit moment is er in de JPL niemand die makkelijker een speler voorbijgaat."

  Voor zijn moment in Extra Time koos Gert Verheyen voor Jérémy Doku. "Er was een speler die voor het eerst sinds Yasinne El Ghanassy in 2017 10 geslaagde dribbels liet noteren in een match van de Jupiler Pro League en dat is Doku."

   

  "Het slachtoffer bij Oostende was Hjulsager die voor de gelegenheid rechtsachter was. En eigenlijk is Doku niet af te stoppen. Ik denk niet dat er op dit moment in de Jupiler Pro League iemand is die met dat gemak iemand voorbijgaat."

   

  "Als hij een beetje ruimte heeft, dan ben je altijd gezien. Maar ook als je er tegen plakt, dan kan hij met zijn startsnelheid nog heel snel wegdraaien. Hij kan zo altijd nog wegglippen."

  Ik denk dat wanneer je als tegenstander als rechts- of linksachter het veld op komt en je kijkt eens aan de overkant waar Doku zal beginnen. Dan ben je blij dat het niet aan jouw kant is.

  Gert Verheyen

  Voorlopig is de efficiëntie er nog niet helemaal bij Doku. "Over zijn voorzetten kun je nog discussiëren. Er zaten er goeie en slechte tussen, maar dat is niet altijd zijn schuld", vindt Verheyen. "Maar zijn profiel, wat hij laat zien... Zo veel zijn er niet die een man zo kunnen uitschakelen."

   

  Wesley Sonck wil Doku helpen. "Als hij links voorbijgaat, dan heeft hij een probleem om iemand in stelling te brengen. Je zou die jongen kunnen helpen door hem een vast stramien te geven. Als je daar komt, dan geef je de bal daar."

   

  Dat beaamt Verheyen. "Dan zou hij op het moment van de voorzet ook meer rust kunnen hebben, omdat hij die voorsprong heeft. Maar ik ben ervan overtuigd dat dat wel zal beteren."

   

  "Ik denk dat wanneer je als tegenstander als rechts- of linksachter het veld op komt en je kijkt eens aan de overkant waar Doku zal beginnen. Dan ben je blij dat het niet aan jouw kant is."

  Bekijk de beste momenten van Doku van vorig seizoen