Messi stuurt zijn kat naar medische testen van Barcelona

  Komt er deze zomer een einde aan het droomhuwelijk tussen Barcelona en Messi?

  Lionel Messi heeft zich vandaag niet laten zien bij het medische onderzoek dat de spelers van FC Barcelona ondergingen in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De 33-jarige Argentijnse aanvoerder kwam volgens Spaanse media als enige niet opdagen.

  De voetballers van FC Barcelona moesten zich vandaag op de club melden voor enkele fysieke testen. Luis Suarez, die van de nieuwe hoofdtrainer Ronald Koeman al te horen kreeg dat hij mag vertrekken, verscheen daar volgens Spaanse media wel gewoon. Van Lionel Messi was er echter geen spoor.

   

  Het is al lang geen geheim meer dat Messi, wiens contract in 2021 afloopt, wil vertrekken bij Barcelona. De Catalanen werden het afgelopen seizoen niet alleen in de Champions League vernederd door Bayern München (8-2), maar wisten voor het eerst in 12 jaar ook geen enkele prijs te pakken. 

   

  "La Pulga" staat officieel nog een jaar onder contract in Barcelona, maar hij beroept zich op een afspraak met de clubleiding dat hij na ieder seizoen gratis kan vertrekken. Die clausule zou volgens diverse bronnen echter al op 10 juni verlopen zijn. Om die reden eist de club dat geïnteresseerde teams de afkoopsom van 700 miljoen euro neerleggen voor haar goudhaantje.

   

  Volgens de advocaten van de topvoetballer geldt de normale einddatum van de clausule nu niet, omdat het seizoen vanwege het coronavirus werd verlengd. Manchester City geldt als de belangrijkste kandidaat om Messi over te nemen. De internationals van de Spaanse topclub waaieren de komende dagen alvast uit over de wereld voor interlands met hun nationale ploegen.