Jürgen Klopp: "Welke coach zou Messi nu niet in zijn ploeg willen?"

  Jürgen Klopp ziet een deal met Messi wel zitten, al acht hij de kans onbestaande.

  Jürgen Klopp ziet een aanwinst als Messi bij Liverpool wel zitten. Al is de kans onbestaande volgens de trainer: "De cijfers zijn absoluut niet in ons voordeel. Maar... goede speler."

  Lionel Messi zette eerder deze week de voetbalwereld op zijn kop. Na 20 jaar wil de Argentijn Barcelona verlaten. Of Jürgen Klopp de stervoetballer graag naar Liverpool ziet komen? "Welke coach zou Messi nu niet in zijn ploeg willen?"

   

  "Maar eerlijk: er is geen enkele kans dat hij naar Liverpool komt. Kijk maar naar de bedragen waarover gesproken wordt. Dat is niets voor ons. De cijfers zijn absoluut niet in ons voordeel. Maar... een goeie speler." 

  Voor de Premier League zou Messi's komst geen slechte zaak zijn, maar heeft de Premier League die boost echt nodig?

  Jürgen Klopp, coach Liverpool

  Vooral de naam van Manchester City wordt vaak genoemd als de mogelijks nieuwe club van Messi. Onder Pep Guardiola beleefde hij immers zijn beste momenten bij de Catalaanse club. 


  Guardiola's City eindigde vorig seizoen op de tweede plaats in de Premier League. Het verschil met landskampioen Liverpool bedroeg 18 punten. Tijdens een persconferentie zei Klopp dat City met Messi erbij nog moeilijker te kloppen zou zijn.


  "Voor de Premier League zou zijn komst geen slechte zaak zijn, maar hebben ze die boost echt nodig?", vraagt de Duitser zich af. "Daarnaast wordt er hier op een andere manier voetbal gespeeld dan in Spanje. Ik moet het eerst allemaal nog zien gebeuren."