Het beste van PSG én Bayern: wie zetten Vandenbempt en Verheyen in hun gemengde 11?

  Finalist in de Champions League: dat label verdien je niet zomaar. PSG en Bayern München beschikken beiden over een ijzersterk elftal, maar wat gebeurt er als je de twee kernen in een mengbeker giet? Peter Vandenbempt en Gert Verheyen kruipen voor de gelegenheid in de rol van barman en kwamen met deze Frans-Duitse cocktail op de proppen. 

  "Wij zijn ons ervan bewust dat ons ideale elftal ten prooi zal vallen aan het "too much talent effect", het syndroom dat iedereen zonder twijfel kent", waarschuwt het commentatorenduo van Proximus Sports.

   

  "Kort samengevat: een elftal zal steeds betere resultaten halen naarmate je meer talent toevoegt. Maar eens je boven de 70 procent gaat (dus meer dan 7,7 spelers), dan gaat de curve omlaag en haal je dus minder resultaat."

   

  "Mijn trainers (dixit Gert Verheyen) hadden dat goed begrepen en daarom stond ik altijd in de ploeg."

   

  "Ons elftal zit minstens aan 10 spelers, maar als keuzeheren nemen wij daar de volle verantwoordelijkheid voor."

   

  "In het offensieve compartiment is het immers niet mogelijk om bepaalde spelers uit de ploeg te laten zonder ontoerekeningsvatbaar te worden verklaard en geïnterneerd te worden."

  Het elftal van Vandenbempt en Verheyen: "Een lichtjes naar voren georiënteerde 4-3-3"

  Doelman en defensie:

  • Manuel Neuer (Bayern München): "Ook met 3 vingers aan elke hand is hij nog beter dan Keylor Navas. Hij straalt na een moeilijke periode stilaan weer de autoriteit uit van voor zijn blessure. Hij bespaarde Bayern kopzorgen tegen Lyon met een paar goed getimede saves."
  • Joshua Kimmich (Bayern München): "We zetten hem toch maar op de rechtsachter om plaats te maken op ons middenveld. Hij heeft meer het profiel van een middenvelder en behoort ook daar tot de besten van de wereld. Hij is een fenomeen en zijn goal tegen Barcelona vat alles goed samen: na een actie van linksachter Alphonso Davies was hij zelf in de kleine rechthoek om af te werken."
  • Thiago Silva (PSG): "Van alle centrale verdedigers in de finale is hij op zijn 35e nog de beste en een echte leider-aanvoerder. Ook zijn interim-contract - een miljoentje per maand weliswaar - doet niets af aan zijn gedrevenheid. Zijn timing en kopspel zijn geweldig."
  • Marquinhos (PSG): "Hij is de natuurlijke opvolger van Silva en de toekomstige aanvoerder van PSG. IJzersterk op het middenveld, maar nog beter centraal achteraan. Zijn wedstrijdmentaliteit is voorbeeldig, hij is defensief en offensief een wapen op stilstaande fases en heeft een messcherpe tackle."
  • Alphonso Davies (Bayern München): "Dit fenomeen een "linksback" noemen is ronduit beledigend. Hij is een totaalpakket in volle ontwikkeling: snel, technisch, fysiek. Hij zal uitgroeien tot de strafste... in de geschiedenis van het voetbal. En het is een jongen met een verhaal van hoop..."

  Marquinhos scoorde in de halve finale.

  Middenveld:

  • Marco Verratti (PSG): "Hij heeft alle kwaliteiten van een moderne nummer 6. Hij is een agressieve pitbull met een grote motor en met uitstekende voeten. Hij is perfect om onder druk uit te voetballen: kort in de combinatie of met een gemeten lange bal. Hij is een zeer complete speler."
  • Thomas Müller (Bayern München): "Hij is de meest geweldige stuntel-slungel ter wereld. Een niet te vatten voetballer met dit seizoen opnieuw verbluffende statistieken. Hij is een "Raumdeuter", zoals hij zichzelf noemt: hij bespeelt de ruimte bovenmatig intelligent, weet altijd precies waar hij moet zijn en is voortdurend in beweging. Hallo, Joachim Löw? Toch maar even herdenken..."
  • Kylian Mbappé (PSG): "De next big thing. Op zoek naar de echte opvolger van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kom je toch bij deze fenomenale sneltrein uit. Hij trok PSG over de streep tegen Atalanta."

  Thomas Müller wordt niet meer opgeroepen in Duitsland. Niet correct, vindt ons duo.

  Aanval:

  • Angel Di Maria (PSG): "Hij is het levende bewijs van een stuitend gebrek aan voetbalkennis bij Real Madrid. Hij fladdert nu al 5 jaar gracieus door het Parc des Princes. Hij koppelt ontroerende sierlijkheid aan efficiëntie. En hij is een vedette die altijd op de afspraak is. Hij laat nooit eens een wedstrijd lopen."
  • Robert Lewandowski (Bayern München): "De doelpuntenmachine met statistieken zoals Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar hij is ook een harde werker, is goed in de combinatie en denkt altijd collectief. Hij is van het allerbeste wat ooit op die positie in het voetbal heeft gespeeld. En tot nu toe zijn zijn goals onderweg voor Bayern zelfs nog niet nodig geweest. Omdat zijn vrouw Anna een zwarte karategordel heeft, laten we eventuele minpunten onvermeld."
  • Neymar (PSG): "Hij voetbalt op dit moment weer als de beste van de wereld. Deze formule is de niet zo ijverige Neymar op het lijf geschreven. Hij zit opgesloten in een hotel, de nachtclubs zijn gesloten, de vluchten naar Rio zijn geschrapt en deze Final 8 duurt maar 2 weken. Hij is een man with a mission, dat is duidelijk. Met 3 jaar vertraging loopt hij eindelijk voorop in de queeste naar de Heilige Graal. En na de finale zal hij 2 weken feesten."

  Neymar is met een missie naar Lissabon afgezakt.

  Coach:

  • Hansi Flick (Bayern München): "Omdat wij graag trainers zien die uitstekend werk leveren, die een ploeg laten voetballen naar de kwaliteiten en die ondanks ronduit schitterende resultaten toch bescheiden blijven. Herr Flick laat alle eer aan zijn spelers. Chapeau voor Thomas Tuchel, die assistent mag zijn. Maar Hansi neemt de beslissingen."

  Flick kreeg Bayern München dit seizoen na het ontslag van Niko Kovac helemaal op de rails.

  Bankzitters:

  "Uiteraard zullen wij ook gebruik maken van 5 wissels, ongeacht het wedstrijdverloop!"

   

  • Serge Gnabry (Bayern München): "Een geweldige flankspeler. Hij valt net uit de boot voor Angel Di Maria, omdat hij net iets minder elegantie bezit."
  • Thiago Alcantara (Bayern München): "Hij is onze all time lieveling met een briljante balbehandeling en klare kijk."
  • Ivan Perisic (Bayern München): "Uit nostalgie naar Schiervelde. En wie weet kunnen we nog wat verdienen op zijn transfer."
  • Leon Goretzka (Bayern München): "Als beloning voor duidelijk veel uren in de fitness. En als dank voor al dat vuile werk."
  • Eric Choupo-Moting (PSG): "Genoeg gelachen! Hij kan in nood altijd een bal van de lijn halen. En hij spreekt vele talen."