Schotse voetbalbond opent tuchtprocedure tegen Boli Bolingoli en 8 Aberdeen-spelers

    De Schotse voetbalbond heeft een tuchtprocedure geopend tegen de Belgische Celtic-verdediger Boli Bolingoli en acht spelers van Aberdeen. De negen voetballers worden ervan beschuldigd de coronamaatregelen overtreden te hebben en het voetbal in diskrediet gebracht te hebben.

    Boli Bolingoli maakte zonder medeweten van zijn club een uitstapje naar Spanje, waarna de 25-jarige ex-speler van Club Brugge niet in quarantaine ging en afgelopen zondag gewoon meespeelde in de competitiewedstrijd op verplaatsing bij Kilmarnock.

     

    Bruce Anderson, Craig Bryson, Sam Cosgrove, Michael Devlin, Jonny Hayes, Matthew Kennedy, Dylan McGeouch en Scott McKenna kwamen onder vuur te liggen na een cafébezoek, waarna twee van hen positief testten. Hun club Aberdeen legde hen daarvoor vrijdag een "zware boete" op.