CL-uitschakeling breekt Sarri zuur op: Juventus zoekt nieuwe coach

  Juventus heeft trainer Maurizio Sarri bedankt. Het ontslag komt er amper een dag na de verrassende uitschakeling van de Oude Dame in de Champions League. Sarri pakte dit seizoen wel nog de landstitel, maar dat was onvoldoende voor het bestuur van de Italiaanse kampioen.

  Een nieuwe landstitel heeft bij Juventus na een 9e keer op rij wel wat glans verloren. Ze snakken er naar winst in de Champions League want het is al van 1996 geleden dat de club nog eens triomfeerde op het kampioenenbal.

   

  Daar kon Sarri niet voor zorgen. Hij sneuvelde in de 1/8e finales  Juventus won in de terugwedstrijd wel met 2-1 van Olympique Lyon, dankzij twee goals van Cristiano Ronaldo. Maar dat volstond niet om de 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd van eind februari uit te wissen.   

   

  Zo zit het er na een seizoen al op voor Sarri in Turijn. De 61-jarige Italiaan kwam vorige zomer over van Chelsea, waarmee hij de Europa League had gewonnen. Bij Juventus was hij de opvolger van Massimiliano Allegri.