Australische volleykapitein ziet toekomst in België, dicht bij vriendin Hanne Claes

  Max Staples samen met zijn vriendin en Belgian Cheetah Hanne Claes.

  Max Staples, kapitein van het nationale volleybalteam in Australië, kiest ervoor om zijn carrière voort te zetten in België. De vriend van Belgian Cheetah Hanne Claes speelt vanaf volgend seizoen voor Tectum Achel.

  De transfer van Max Staples is voor de Limburgse club meteen ook de laatste aanwinst voor het nieuwe seizoen. Dat gaat dit jaar op 26 september van start.

   

  De 26-jarige Staples meet 1,94 meter en vult de positie receptie-hoek in. Sinds 2019 is hij kapitein van het Australische volleybalteam. In totaal speelde Staples al 130 wedstrijden voor zijn land. Daarnaast speelde hij vorig seizoen in Tsjechië, bij Kladno.

  Er bood zich met Max Staples een mooie opportuniteit aan.

  Joos Gysen, voorzitter Tectum Achel

  Staples wil hier in België, bij zijn vriendin Hanne Claes, naast volleybal ook een professionele carrière uitbouwen op lange termijn. Hij heeft een job bij Mondea, het bedrijf van Tectum-voorzitter Joos Gysen.


  "Er bood zich met Max Staples een mooie opportuniteit aan", vertelt Gysen. "Die kans hebben we met twee handen gegrepen. We hebben in het tussenseizoen waardevolle mensen zien gaan en we zien in het nieuwe seizoen weer fantastische spelers komen."


  "Toen we twee jaar geleden de stap van Liga B naar de Euromillions Volley League maakten, hebben we gezegd dat we een vaste waarde in de hoogste reeks ambieerden. Stap voor stap proberen we dit dan ook te realiseren. Met de komst van Max Staples en andere spelers zetten we weer een stap vooruit."