Philippe Clement voor bekerfinale: "Antwerp gehavend? Dat is hun eigen keuze"

  Pakt Philippe Clement in zijn eerste seizoen als coach van Club Brugge meteen de dubbel?

  Zaterdag spelen Antwerp en Club Brugge de bekerfinale. Club kan voor de derde keer in zijn geschiedenis de dubbel pakken. "Daar smachten we echt naar", zegt Club-coach Philippe Clement. "Maar het coronavirus zorgt wel voor stress."

  "Begrijpelijk, maar jammer dat we zonder supporters spelen"

  "We hebben nog een kleine week om te pieken op zaterdag", blikt Philippe Clement bij Sporza vooruit op de finale. "Wij smachten naar die beker, maar Antwerp kan ook geschiedenis schrijven door voor het eerst in 28 jaar weer een prijs te pakken."

   

  "Dat we in een leeg stadion zullen spelen is begrijpelijk, maar wel jammer. Beide clubs hebben namelijk een fantastisch supporterslegioen. We missen onze
  fans heel hard, want die geven iets extra's. Maar we mogen daar niet bij stilstaan en we moeten ons aanpassen aan de omstandigheden. De spelers moeten leren ook in deze omstandigheden toch nog dat extraatje uit zichzelf te halen."

   

  "Het moeilijkste aan het verhaal is dat we allemaal schrik hebben om het coronavirus op te lopen. Woensdag worden we getest. Als jongens corona hebben, dan kunnen die de bekerfinale niet spelen en daar heb je toch meer dan een jaar voor gewerkt. Dat zorgt voor een bepaalde stress."

  Spelers moeten leren ook in deze omstandigheden dat extraatje uit zichzelf te halen.

  Philippe Clement - Trainer Club Brugge

  "Dat er veel spelers vertrokken zijn bij Antwerp? Dat is hun eigen keuze"

  Antwerp-trainer Ivan Leko schuift Club Brugge naar voren als de topfavoriet. Bij zijn ploeg zijn veel spelers vertrokken, de kern van Club is dan weer nagenoeg ongewijzigd gebleven. 


  "Dat er veel spelers weg zijn bij Antwerp, is hun eigen keuze", countert Clement. "Er loopt nog altijd veel kwaliteit rond bij hen. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd tussen 2 goeie ploegen."


  Hoe zit het momenteel met de kern bij Club? Simon Deli en Clinton Mata ontbraken in de generale repetitie tegen Lille. "Ik weet niet of ze fit raken, ik heb geen glazen bol. Ik denk wel dat de kans heel groot is dat ze er zaterdag zullen staan."

   

  En wat met Dennis, gaat hij Club Brugge verlaten? "Club blokkeert niet als de juiste som wordt betaald. We zullen zien of er op een bepaald moment een bod komt. Zijn hoofd zit wel nog bij Club, anders had hij tegen Lille niet op het veld gestaan."

  Er loopt nog altijd veel kwaliteit rond bij Antwerp.

  Philippe Clement - Trainer Club Brugge

  Het verslag in Het Journaal: