Ga naar de inhoud

Ivan Leko: "Hoop dat ik voor de bekerfinale 13 à 14 goede spelers kan hebben"

 ma 27 juli 2020 08:15
Ivan Leko kan zaterdag als nieuwbakken coach van Antwerp meteen een prijs pakken tegen zijn ex-club Club Brugge.

Het aftellen naar de bekerfinale is begonnen. Zaterdag om 20u30 bekampen Club Brugge en Antwerp elkaar in een leeg Koning Boudewijnstadion. Antwerp-trainer Ivan Leko wil The Great Old zijn eerste prijs in 28 jaar schenken. "Brugge is favoriet, maar de favoriet wint niet altijd" , vertelt hij aan Sporza.

"Op dit moment hebben we genoeg spelers, al is het niet ideaal"

Antwerp zag veel spelers vertrekken, 9 stuks maar liefst. Hun opvolgers mogen in de bekerfinale niet opgesteld worden. Maakt de nieuwe coach Ivan Leko zich zorgen om zijn ploeg?

 

"Op dit moment hebben we wel genoeg spelers, al is het natuurlijk geen ideale situatie. Ik hoop dat we gespaard blijven van blessures, zodat ik 13 à 14 goeie spelers kan hebben zaterdag. Momenteel ben ik heel tevreden van de mentaliteit en kwaliteit in de groep."

 

"We gaan zeker goed zijn zaterdag, we hebben nog 1 week om ons voor te bereiden. Hopelijk komt er de komende weken wel nog wat extra kwaliteit bij de groep, zodat we nog beter worden."

"Het is maar 1 match en dan is alles mogelijk"

Door de spelerssituatie bij Antwerp schuift Ivan Leko Club Brugge logischerwijs als favoriet naar voren voor zaterdag, maar hij blijft wel strijdvaardig.

 

"De situatie van Club is uiteraard beter nu, maar het is maar 1 match en dan is alles mogelijk. Al is Brugge natuurlijk de beste club in België op dit moment. Ze zijn dus uiteraard favoriet, maar de favoriet wint niet altijd."

 

"Club Brugge verdient alle respect, want het is een sterke ploeg. Hopelijk bereiken wij hun niveau ook over een paar maanden of een paar jaar. Ik heb in Brugge als speler en coach een fantastische tijd gehad, maar nu wil ik er alles aan doen om deze match te winnen en de beker te pakken met Antwerp."

Club Brugge is momenteel de beste club in België.

Ivan Leko - Trainer Antwerp

Het interview met Ivan Leko: