Drama Deportivo: het degradeert naar 3e zonder te mogen spelen, maar vecht dat aan

  Deportivo heeft geen reden tot juichen. De club zag zijn laatste match uitgesteld door corona en zakt zonder te spelen.

  Deportivo La Coruña, de Spaanse kampioen van 2000, zakt naar de derde klasse. Het deed dat op een bizarre manier: zijn thuismatch op de slotspeeldag tegen Fuenlabrada werd afgelast omdat 6 spelers en 2 stafleden van de bezoekers positief testten op corona. De andere duels beslisten over het lot van Depor, maar dat kondigt juridische stappen aan.

  De match Deportivo-Fuenlabrada op de 42e en laatste speeldag in de Segunda Division was nog heel beladen: Depor streed voor het behoud, Fuenlabrada voor de promotiebarrages.

   

  Maar op het laatste moment werd de match uitgesteld, omdat Fuenlabrada 8 coronabesmettingen telde. Op basis van het geldende coronaprotocol in Spanje mag een wedstrijd dan niet doorgaan.

  De andere duels van de laatste speeldag werden wel allemaal gespeeld. "Dit is de beste oplossing om de gezondheid van de spelers te beschermen en de integriteit van de competitie te behouden", liet La Liga weten.

   

  Omdat twee concurrenten van Deportivo in de strijd tegen degradatie (Albacete en Lugo) een zege boekten, degradeerde de blauw-witte formatie zonder zelf in actie te komen. De clubleiding vindt dat alle wedstrijden op de slotspeeldag op hetzelfde moment gespeeld hadden moeten worden en denkt daarom aan juridische stappen.

   

  De wedstrijd van Deportivo tegen Fuenlabrada wordt nog wel gespeeld. Zelfs bij een overwinning zou de voormalige Spaanse topclub de degradatie niet meer kunnen ontlopen, omdat de onderlinge resultaten met de "veilige" nummer 18 van het klassement (Ponferradina) in het nadeel van Deportivo zijn.

   

  Het is van begin jaren 80 geleden dat Deportivo niet in de 2e of 1e klasse in Spanje voetbalde. Vorig seizoen miste het op 1 doelpunt na de promotie naar 1e klasse.

  Huesca pakt de titel, ook Cádiz al zeker van promotie

  Huesca pakte op de slotdag de titel in de Segunda División, omdat het zelf met 0-1 won bij Sporting Gijón en omdat koploper Cádiz thuis verloor van Albacete (0-1). Huesca en Cádiz waren al zeker van promotie naar de hoogste klasse.

   

  Fuenlabrada kan zich nog plaatsen voor de play-offs met de nummers 3 tot en met 6 om 1 promotieticket. Dat zou dan ten koste gaan van Elche.