• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ruud Vormer: "Als het aan mij ligt, dan blijf ik tot einde van mijn carrière bij Club"

  Roos America en Ruud Vormer aan tafel in Vive la Vie.

  Gisteren waren Ruud Vormer en zijn vrouw Roos America te gast bij Karl Vannieuwkerke in Vive la Vie. Ook de toekomst van de aanvoerder van Club Brugge kwam aan bod. "Ik denk dat we na mijn carrière in België blijven."

  Ruud Vormer speelt sinds 2014 in het shirt van Club Brugge en als de Nederlandse middenvelder het voor het zeggen heeft, dan komen er daar nog wat jaren bij. "Ik hoop zo lang mogelijk te blijven", zegt hij in Vive la Vie.

   

  Vormer heeft nog een contract voor 2 seizoenen. "We zitten heel goed: de kinderen zitten goed, Roos heeft een goeie job. Wij mogen niet klagen."

   

  "Ik denk dat we na mijn carrière in België blijven. Het leven is goed, de mensen zijn superlief, wat wil je nog meer? Als het van mij afhangt, dan blijf ik tot het einde van mijn carrière bij Club Brugge."

   

  Dat ziet zijn vrouw Roos volledig zitten. "Ik vind het fantastisch hier in België: lekker eten, we wonen mooi. Ik ben echt blij."

   

  "Als hij een mooi aanbod krijgt uit een woestijnstaat? Dat moet hij zelf weten. Ik volg hem bijna overal, Saudi-Arabië zou ik niet doen. Als hij graag nog iets wil doen, dan moet hij dat doen. Hij heeft nog maar een paar jaar."

   

  Vormer is 32  en ziet zichzelf "nog 4 à 5 jaar voetballen."

  Ik denk dat we na mijn carrière in België blijven. Het leven is goed, de mensen zijn superlief, wat wil je nog meer?

  Ruud Vormer

  "Kritiek? Daar moet ik mee leven, zo werkt het in het voetbal"

  Nu loopt alles op wieltjes voor Vormer bij Club Brugge, maar wellicht komt er een moment dat er kritiek komt. "Daar houd ik zeker rekening mee, ik ben toch vaak als eerste de lul. Zo werkt het als je al langer bij een club zit."

   

  "Het gaat nu heel goed en het zal zeker nog iets minder gaan en dan weer naar omhoog. Maar daar moet ik mee leren leven. Zo werkt het in de voetballerij."

  Ruud Vormer bij de pers: "Ik zeg gewoon wat ik denk"

  Een dag in het leven van Ruud en Roos tijdens de coronacrisis