"Messi zet contractonderhandelingen stop", Zidane: "We wensen zijn vertrek niet"

Stapt Lionel Messi richting de uitgang bij FC Barcelona?

Dat het stevig rommelt bij FC Barcelona, is al een tijdje duidelijk. En de rust keert maar niet terug. Het Spaanse radiostation Cadena Ser pakte donderdagavond uit met opvallend nieuws: Lionel Messi zet de onderhandelingen over een contractverlenging stop. Zelfs Zinédine Zidane moest meteen reageren op het nieuws. 

Spaanse media hebben uiteraard een vette kluif aan de crisissfeer bij FC Barcelona en Cadena Ser gooide gisterenavond laat nog wat olie op het vuur.

 

Lionel Messi (33) ligt nog tot 30 juni 2021 onder contract bij Barcelona, maar de gesprekken tussen de Argentijn en zijn club over een verlengd verblijf zijn afgesprongen, zo weet het radiostation.

 

De huidige deal werd afgesloten in 2017, maar Messi en zijn vader Jorge zouden de stekker nu uit de gesprekken getrokken hebben.

 

Nog volgens het Spaanse mediastation moet een verklaring voor de zet van Messi gezocht worden in de onrust van de voorbije maanden en weken. Messi zou niet kunnen lachen met lekken naar de media, onder meer over het ontslag van coach Ernesto Valverde in januari.

 

Waar Messi zich vroeger ietwat in de luwte ophield, laat de 6-voudige winnaar van de Gouden Bal zijn kritiek steeds vaker en steeds luider klinken.

 

Na het relletje met sportief directeur Eric Abidal was er ook onenigheid over hoe de spelersgroep van Barcelona de financiële gevolgen van de coronacrisis zou omarmen. Messi was telkens een van de hoofdrolspelers in die debatten.

Zidane: "We willen de beste spelers in Spanje aan het werk zien"

Lionel Messi die zou flirten met een vertrek bij FC Barcelona: het onderwerp lag wel al vaker op tafel.

 

Discussies met de Spaanse fiscus, andere clausules in zijn contract, de situatie in Catalonië... Zou Messi deze keer echt aansturen op een exit bij Barça?

 

Zelfs Zinédine Zidane werd na de 1-0-zege van Real Madrid tegen Getafe op zijn persmoment geconfronteerd met het Messi-bommetje.

 

"Messi die La Liga verlaat? Ik weet niet wat er zal gebeuren, maar wij wensen dat alleszins niet", reageerde de Franse T1.

 

"Hij speelt in deze competitie en we willen in Spanje de beste spelers aan het werk zien."

Een vertrek van Lionel Messi uit Spanje? Dat wensen wij alleszins niet.

Zinédine Zidane (coach Real Madrid)