AA Gent onderstreept zijn ambities met de komst van Nurio en Arslanagic

  Dino Arslanagic was einde contract op de Bosuil.

  AA Gent zit - op z'n zachtst gezegd - niet stil. De nummer 2 van afgelopen seizoen heeft nu ook de komst van Nurio Fortuna (Charleroi) en Dino Arslanagic (Antwerp) bevestigd.

  Enkele weken geleden organiseerde AA Gent een persmoment. Naast de voorstelling van aanwinsten Davy Roef (Anderlecht) en Jordan Botaka (STVV) werd in één adem ook de contractverlenging van Vadis Odjidja en de komst van T2 Wim De Decker bekendgemaakt.

   

  "Ik zou graag over enkele weken weer een persconferentie geven", zei voorzitter Ivan De Witte toen. En dat was vandaag dus het geval.

   

  Terwijl er gefluisterd werd dat AA Gent Nurio Fortuna (Charleroi) en Alexandre De Bruyn (STVV) zou presenteren, was Dino Arslanagic de verrassing van de Gentse cheffen.

   

  De 27-jarige verdediger voetbalde de voorbije jaren bij Antwerp, maar er kwam geen akkoord over een contractverlenging. Na eerdere hoofdstukken bij Standard en Moeskroen wordt AA Gent zijn 4e Belgische werkgever. Hij tekende voor 2 seizoenen. 

  Kassa van Charleroi rinkelt dankzij Nurio

  Met de voorstelling van Dino Arslanagic was de Gentse honger nog niet gestild, want ook Nurio Fortuna dook toch nog op in de coulissen.

   

  De 25-jarige linkerflankverdediger komt over van Charleroi en zou een van de duurste Gentse aankopen in de clubgeschiedenis zijn. Er wordt een bedrag van ruim 5 miljoen euro genoemd.

   

  "Nurio was een naam die heel snel bij ons naar voren kwam", verklaart Sports Manager Tim Matthys.

   

  "Hij behoort tot de beste linksachters van België en kent de competitie heel goed. We hebben dan ook niet getwijfeld om hem naar Gent te halen." De linksachter uit Angola tekende voor 4 jaar.

  En ook de sponsor blijft langer aan boord

  Er viel alleen maar goed nieuws te rapen in het Gentse: Vdk bank heeft zijn sponsorovereenkomst met AA Gent verlengd tot juni 2023.

   

  De bank is al sinds 1988 shirtsponsor van de Buffalo's en zal bij het aflopen van het contract dus reeds 35 jaar aan de zijde van de Gentenaars staan.

   

  "Als bank met de wortels in Gent, is het voor vdk bank logisch om loyaal de club te blijven steunen, ook in deze bijzondere tijden", klinkt het in een mededeling.

   

  "KAA Gent en vdk bank hebben samen een lange geschiedenis, en hebben al veel waters doorzwommen."

   

  "Met de verlenging van het sponsorcontract voor de komende drie voetbalseizoenen wil vdk bank het vertrouwen herbevestigen in de club die onder Ivan De Witte en Michel Louwagie al vele successen en mooie resultaten behaalde."