Djokovic moet zijn Adria-toernooi annuleren in Montenegro

  In Servië speelde Novak Djokovic een dubbelmatch met voormalig nummer 1 van de wereld Jelena Jankovic (l). Social distancing is geen must.

  Novak Djokovic heeft de derde ronde van zijn zelf opgezette exhibitietoernooi, de Adria Tour, geschrapt. Vanwege veiligheidsredenen kan er in het weekend van 27 en 28 juni niet in Montenegro worden gespeeld. Dit weekend werd er wel getennist in Servië, met publiek.

  "Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan kunnen we niet naar Montenegro met z'n allen", kondigde Djokovic het nieuws aan.

   

  Op 1 juni heeft Montenegro opnieuw zijn grenzen opengesteld voor landen die minder dan 25 besmettingen met het coronavirus registreren op 100.000 inwoners. Servië staat er niet op. Bijgevolg kunnen Serviërs momenteel niet naar Montenegro reizen.

   

  De Adria Tour zou tot 5 juli langs Servië, Kroatië, Montenegro en opnieuw Servië gaan. Djokovic kwam op het idee om een eigen toernooi te organiseren omdat het tennisseizoen niet eerder dan 31 juli wordt hervat.

   

  De landen in de Balkan zijn ook relatief licht getroffen door het coronavirus. Maar Montenegro heeft dus uiteindelijk geen toestemming gegeven voor het evenement.