Moors over Duits quarantainetoernooi: "Hier kan je niet meer besmet worden"

  Tien ploegen samen in één hotel, een coronatest om de drie dagen en alle wedstrijden in één zaal achter gesloten deuren. De Duitse basketbalcompetitie heeft niets aan het toeval overgelaten bij de herstart. "We hebben zelfs allemaal een chip gekregen om een besmetting te kunnen nagaan", vertelt Bamberg-coach Roel Moors.

  10 teams spelen van 6 tot 28 juni de eindronde van het Duitse kampioenschap. Onder strikte hygiënemaatregelen isoleren ze zich in een hotel in München. De teams zijn verdeeld in 2 groepen, waarin iedereen 1 keer tegen iedereen speelt. De top 4 plaatst zich voor de kwartfinales met heen- en terugwedstrijden.

   

  "De competitie valt nu een beetje te vergelijken met een EK", zegt Roel Moors, coach van Bamberg. "We zitten samen op hotel en we hebben om de twee dagen een wedstrijd. Je ziet nu heel goed welke speler zijn conditie onderhouden heeft tijdens de coronapauze."

   

  "Het is hier allemaal geregeld op de Duitse manier: bij aankomst in het hotel werden we getest en hebben we de dag op onze kamer doorgebracht. Zelfs het eten kregen we op de hotelkamer. Pas als we een negatieve testuitslag kregen, mochten we vrij bewegen door het hotel."

  "We mogen niet naar de winkel of op restaurant"

  Om het coronavirus uit het hotel te houden, worden de spelers en coaches om de drie dagen getest. "Bovendien hebben we allemaal een chip gekregen waarmee ze je contacten kunnen nagaan in het geval van een besmetting. Ik zie niet in hoe je hier nog besmet kan raken."


  "We zitten ook in een gigantisch hotel met 5 verdiepingen. Je ligt met 2 ploegen op één verdieping, maar elk aan een andere kant en je komt niet in contact met elkaar. Ook de refs zitten samen met ons in quarantaine."

   

  "Je mag het hotel enkel verlaten om te wandelen of te joggen. Je mag niet naar de winkel gaan of op restaurant. Je kunt online een bestelling plaatsen bij de supermarkt en dat wordt dan geleverd in het hotel om alle contacten te vermijden."

  "We mogen ambities hebben"

  Bamberg verloor zijn eerste groepswedstrijd tegen Alba Berlijn. "Maar ze zijn de titelfavoriet voor mij", sust Moors. "We hebben laten zien dat we klaar zijn en hopelijk kunnen we de 2e match winnen en dan zijn we vertrokken. Ik denk dat we wel ambities mogen hebben. Als je een flow kunt vasthouden, dan is er veel mogelijk in dit toernooi."