Beerschot komt tussen in BAS-procedure van Waasland-Beveren

  Beerschot hoopt de promotie te kunnen afdwingen in de 1B-finale, daarom wil het al zijn rechten laten gelden.

  Beerschot zal als belanghebbende partij vrijwillig tussenkomen in de procedure die Waasland-Beveren aanhangig zal maken bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Dat kondigde de 1B-finalist vandaag aan. "We willen onze rechten laten gelden."

  Het resultaat van de stemming van de algemene vergadering van de Pro League op 15 mei was dat de stand na 29 speeldagen als finaal werd beschouwd, maar ook dat er sportieve gevolgen aan gegeven moest worden. Club Brugge werd uitgeroepen tot kampioen, Waasland-Beveren zakt als rode lantaarn naar 1B.   

   

  Maar Waasland-Beveren vecht die stemming aan. Een eerste verzoek tot bemiddeling bij de Pro League werd afgewezen. Daarom zal Waasland-Beveren een arbitrageprocedure bij het BAS opstarten om de bezwaren te laten toetsen en de beslissing van 15 mei om te draaien.

   

  De Wase club vindt een nietigverklaring, zonder kampioen en degradatie dus, logischer en verwijst daarvoor naar een precedent uit de Tweede Wereldoorlog.

   

  Beerschot anticipeert op de arbitrageprocedure en laat alvast weten vrijwillig te zullen tussenkomen. Het belang van de Antwerpse club is evident. Een nietigverklaring zoals gevraagd door Waasland-Beveren betekent dat Beerschot opnieuw naast promotie naar 1A grijpt.

   

  "Beerschot heeft nog geen kennis van het hele dossier en zal daarom vrijwillig tussenkomen om z'n rechten te laten gelden. Beerschot volgt alles op de voet", klinkt het.

   

  Op 2 augustus gaat Beerschot op bezoek bij OH Leuven voor de return van de 1B-finale. De heenmatch eindigde op 1-0.