Lyon kijkt jaloers naar Spanje: "Bekijk stopzetting Ligue 1 opnieuw"

  Lyon en Jason Denayer grepen naast een Europees ticket.

  Olympique Lyon heeft La Liga in Spanje gefelicteerd met de komende hervatting van de Spaanse competitie. De Franse club roept ook op om de Ligue 1 toch nog te hernemen. "Dat was een te vluchtige beslissing."

  De Spaanse premier Pedro Sanchez maakte zaterdag bekend dat de Liga, die wegens de coronacrisis sinds midden maart stilligt, vanaf de week van 8 juni kan hervatten.

   

  Spanje zou zo na Duitsland de tweede topcompetitie worden waar de bal weer rolt. In Frankrijk is de situatie heel anders. Daar hakten de autoriteiten de knoop door om het seizoen 2019-20 in de Ligue 1 stop te zetten, met Paris Saint-Germain als kampioen.   

   

  Lyon reageerde tevreden op de hervatting van de Spaanse Liga. De Franse club laat in een mededeling weten te hopen dat "het Spaanse voorbeeld, na het Duitse, ervoor zal zorgen dat men de te vluchtige beslissing uit Frankrijk zal herbekijken".

   

  Lyon is het niet eens met de gang van zaken in Frankrijk en richt zich in een mededeling tot president Emmanuel Macron. "Dankzij de efficiëntie van zijn burgers heeft Frankrijk de pandemie teruggedrongen om een gecontroleerde hervatting van de trainingen mogelijk te maken. We hopen hetzelfde voor de competitie, zoals het geval is in bijna alle andere Europese landen

  Lyon greep naast Europees ticket door stopzetting

  Lyon is een van de "slachtoffers" van de stopzetting van de Ligue 1. Het team van Jason Denayer stond op de 7e plaats toen de competitie stopgezet werd. Voor het eerst in meer dan 2 decennia greep Lyon naast een Europees ticket.

   

  Jean-Michel Aulas, voorzitter van Lyon, verklaarde eerder al dat de Franse regering te snel een beslissing genomen heeft. Volgens hem zou een competitie die tot september liep mogelijk geweest zijn.

   

  De stopzetting zou de clubs miljoenen kosten volgens Aulas. "Het besluit om de competitie te stoppen kan het Franse voetbal in een catastrofale situatie brengen", klonk het toen.