Spaanse premier zet licht op groen voor herstart competitie op 8 juni

  Binnenkort kan er ook in de Spaanse hoogste klasse opnieuw gevoetbald worden. Premier Pedro Sanchez zette vandaag het licht op groen voor het hervatten van de competitie vanaf 8 juni. Hoe de kalender er precies zal uitzien, is nog niet bekend. De Spaanse voetbalbond liet eerder weten dat ze hoopt op vrijdag 12 juni te starten met de derby tussen Sevilla en Betis. 

  Na de Bundesliga heeft nu ook de Primera Division uitzicht op een herstart van de competitie. Vanaf maandag 8 juni mag de competitie starten van de overheid. Het besluit geldt voor de eerste en tweede klasse. De eerste wedstrijd lijkt dus voor vrijdagavond 12 juni te zijn.

   

  Javier Tebas, de voorzitter van de Spaanse Liga, zei gisteren nog dat clubs en spelers uitkijken naar een hervatting van de competitie midden juni. Sevilla en Betis zouden dan de spits afbijten.

   

  De voetbalclubs uit de Spaanse Liga mogen vanaf vorige maandag weer in groep trainen. Wel nog in afgeslankte vorm met maximaal tien spelers bij elkaar. FC Barcelona voert na 27 speeldagen het klassement aan met twee punten voorsprong op Real Madrid.