Eddy Snelders over Laszlo Bölöni: "Misschien vreesde hij zelf voor het jaartje te veel?"

  Na 3 jaar trekt Laszlo Bölöni de deur van de Bosuil achter zich dicht. "Hij heeft Antwerp weer op de kaart gezet", vindt analist Eddy Snelders. "Maar misschien vreesde hij wel dat hij op een ontslag zou afstevenen."

  Het nieuws over de breuk tussen Antwerp en Laszlo Bölöni kwam niet helemaal uit de lucht gevallen, maar de Roemeense veldheer heeft The Great Old wel heel wat diensten bewezen, zo redeneert ook huisanalist Eddy Snelders.

   

  "Op elk contract staat een vervaldatum. Ook vorig seizoen was er al sprake van een vertrek van Bölöni, maar hij heeft er nog een jaartje bijgedaan. Misschien heeft hij nu voor zichzelf uitgemaakt dat dit het jaartje te veel zou kunnen zijn. Dat zat er misschien ook aan te komen."

   

  "Hij kan nu in schoonheid eindigen. Hij heeft Antwerp op de kaart gezet en heeft met deze club heel veel progressie gemaakt. Hij kan tevreden terugblikken."

  "Misschien vreesde hij dat hij op ontslag zou afstevenen?"

  Het Antwerpse bestuur is razendambitieus. Denken zij misschien dat hun ambities niet realiseerbaar zijn met de Roemeense coach?

   

  "Bölöni en Luciano D'Onofrio (sportief directeur) kennen elkaar heel goed. Bölöni is ook een verstandig man en voelt die ambities ook aan."

   

  "Hij denkt: ik moet nog een stapje zetten met deze groep. Dieumerci Mbokani wordt een dagje ouder, je moet nieuwe spelers inpassen, de eisen worden hoger, ... Misschien vreesde hij dat hij op een ontslag zou afstevenen?"

   

  "Het was ook het afgelopen seizoen al eventjes kantjeboord en geregeld onrustig. Je moet als trainer mee met de ambities, maar je moet er ook het materiaal voor hebben."

  Bölöni kan nu in schoonheid eindigen. Hij heeft Antwerp op de kaart gezet en heeft met deze club veel progressie gemaakt. Hij kan tevreden terugblikken.

  Eddy Snelders

  "Ik denk dat het voor de spelers een serieuze opgave was om zich te schikken naar zijn eisen"

  De excentrieke Roemeen heeft zeker zijn stempel gedrukt op de Bosuil. "Het is een speciale man", zegt Eddy Snelders.

   

  "Bölöni is veeleisend en heeft een strikt regime. Hij komt met humor op televisie, maar ik weet niet of hij in het gewone leven ook die humor bezit."

   

  "Ik denk dat het een serieuze opgave was voor de spelers om zich te schikken naar zijn eisen."