Nieuw Sporza-programma op Radio 1 ontvangt Gilles De Coster en Dominique Monami

  Dominique Monami en presentator Gert Geens.

  Sporza Retro heeft vanaf nu ook zijn eigen radioversie. Elke zondagavond mogen twee gasten vanaf 18u een paar van hun favoriete sportmomenten uitkiezen. De Mol-presentator Gilles De Coster en voormalig tenniskampioene Dominique Monami bijten vanavond de spits af. Klik in de rechterkant van het artikel op "luister live" om het programme live te beluisteren.

  Gilles De Coster heeft bij Sporza al heel wat edities van Sporza Tour op zijn palmares staan, maar zijn favoriete wielermoment komt niet uit de Ronde van Frankrijk. “Doe mij maar de wereldtitel van Tom Boonen in 2005, in Madrid. Eigenlijk geen leuk WK, maar op het einde was er dan kippenvel met Boonen. Ik had het nogal voor de branie en het charisma van Boonen.”

   

  Dominique Monami ging – niet onlogisch – voor een groot moment uit de nationale tennisgeschiedenis. “De eerste finale tussen Justine en Kim op Roland Garros", zegt Monami.

   

  "Twee Belgen in een finale in een Grand Slam, dat was ongelofelijk, daar werd gewoon geschiedenis geschreven. En dan nog op Roland Garros, een grandslamtoernooi dat ons Belgen zo na aan het hart ligt. Zelfs al was de wedstrijd zelf niet zo mooi, de symbolische waarde ervan – met een eerste Belgische grandslamzege - was wel enorm.”

   

  Wie wil weten waar Gilles De Coster en Monami voorts ook nog  mooie herinneringen aan hebben, kan vanaf 18u terecht op Radio 1, voor wat vanaf nu een wekelijkse afspraak wordt. 

  Gilles De Coster kiest voor de wereldtitel van Tom Boonen in 2005.

  En wat zijn de 3 retromomenten van de presentatoren?

  • David Naert: de goal van Piet den Boer in de EC2-finale van 1988 tussen KV Mechelen en Ajax.

  • Gert Geens: Greg LeMond wint de Tour van 1989 met 8 seconden voorsprong op Laurent Fignon.

  • Tom Vandenbulcke: De hand van God/Maradona tijdens Argentinië-Engeland op het WK van 1986.